День Захисника України - 2019

14 жовтня в Україні відзначають День Захисника України - водночас зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва.

Університетська громада на чолі з ректором акад. Прокопенком І.Ф. взяла участь в урочистому відкритті монумента захисникам України, разом з українськими військовими, ветеранами АТО та ООС, родинами загиблих героїв, волонтерами й представниками громадськості.

Більше світлин

Пам`ятник було створено протягом 3- х років, для того, щоб увічнити пам’ять захисників України, показати незламність переможного бойового духу українського народу.

Основний елемент монументу – це куб, найміцніша геометрична фігура. Він символізує Україну – цілісну та потужну державу, яка зазнала тяжких втрат – і про ці втрати нам говорить та частина кубу, яка відсутня. Це втрачені життя та тимчасово втрачені території. Але ці частини все ж залишилися поряд та винесені на плац у вигляді 14 металевих стел. Така кількість символізує 2014 рік, коли розпочалася АТО.

Імен загиблих на монументі немає. Проте на залізних колонах все ж є текст – рядки твору Володимира Сосюри «Любіть Україну», а на самому кубі - надпис «Герої не вмирають!».

#KhNPU #єднаймося #ХНПУ #захисники #Kharkiv

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.