Екскурсія до ЛСА ХНАДУ

14 листопада 2018 року, в рамках освітнього проекту КВТІ "Шерман" студенти історичного факультету нашого Університету відвідали один з провідних наукових центрів автомобілебудування України - Лабораторію швидкісних автомобілів ХНАДУ. Під час екскурсії прослухали детальнурозповідь про легендарних гонщиків, які працювали тут, і про боліди, створених в стінах Лабораторії за її більш ніж шістдесятирічну історію.

Студенти отримали можливість побачити епохальні розробки спортивного українського автомобілебудування - автомобілі ХАДІ-2, ХАДІ-3, ХАДІ-7, ХАДІ-11, ХАДІ-33, ХАДІ-34. Всі ці боліди свого часу встановили десятки рекордів швидкості, ставали першими в чемпіонатах країни. Відвідання цього унікального для Харкова зборів гоночних автомобілів дало можливість студентам наочно побачити розвиток автотехнічної історії нашого міста і України в цілому.

Сподівємося, що наша співпраця з дружнім Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом триватиме і надалі.

       

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.