Фестиваль патріотичних об’єднань і спорту. Посвята в козаки - 2019

24 вересня 2019 року у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбувся традиційний Фестиваль патріотичних об’єднань і спорту, Присяга до лав Українського козацтва, посвята в козаки та берегині.

На свято завітали почесні гості, ректорат, викладачі, першокурсники, вчителі, підшефні учні та їх батьки.

Більше світлин

Всіх учасників урочистого дійства привітав Польовий гетьман Слобідського козацького округу, Отаман ГО «ОНОЦ УК імені Г.С. Сковороди», генерал-отаман УК, ректор Іван Федорович Прокопенко.
Іван Федорович особисто нагородив факультети, які стали переможцями Спартакіади університету у 2018/2019 н.р.:
1 місце - фізико-математичний;
2 місце - природничий;
3 місце - початкового навчання.

Презентацією фестивалю стали «козацькі розваги»: показові спортивні виступи фехтувальників та борців козацького двобою, матчева зустріч з футболу серед студентів, які спеціалізуються у легкій атлетиці.
Під час фестивалю працювали виставки та майстер-класи козацьких кошів університету, виступали колективи НАНТ "Зорицвіт", НАЕСТ "Бумеранг", Народний камерний хор імені В.Королевського.
Наприкінці свята всі учасники спробували справжній козацький куліш.

Щиро вітаємо першокурсників з Посвятою у козаки та берегині Українського козацтва! Бажаємо гідно нести почесне звання та відроджувати славні традиції наших предків!

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.