Гостьові лекції на фізико-математичному факультеті

12 травня 2022 року на фізико-математичному факультеті за ініціативи професорів кафедри інформатики Надії Олефіренко, Віри Андрієвської та декана фізико-математичного факультету Наталії Пономарьової, було організовано дві гостьові лекції.

Колежанки з Університету імені Адама Міцкевича Prof. K. Kuszak , Prof. К. Sadowska K., Dr M. Kędzia виступили із лекцією на тему “Language immersion, immersion in the world – Education without pressure-presentation”. В лекції було розкрито широке коло питань щодо нових способів роботи з дітьми дошкільного віку, специфіки підготовки майбутніх вихователів до роботи з дошкільнятами в умовах широкого використання засобів ІКТ. Приємно, що студенти факультету -слухачі конференції задавали запитання лекторкам англійською мовою щодо їх власного досвіду і специфіки навчання на їх факультеті.  Висловлюємо щиру вдячність і повагу нашим колежанкам з університету імені Адама Міцкевича .
 

Відкриту гостьову лекцію  провів сьогодні професор Gregory Makrides, який є координатором STEAME проєкту в університеті, професором зі STEAME навчання у Краківському педагогічному університеті, президентом Кіпрського математичного співтовариства, віце-президентом Освітнього комітету Європейскього математичного співтовариства. Тема лекції – «Парадигми переходу до Освіти 4.0: STEAME школа майбутнього». Професор розповів, що насиченість інформаційного простору докорінно змінює роль та місце людини в інформатизованому суспільстві, що логічно віддзеркалюється на підходах у навчання, розкрив особливості навчання сучасного покоління в ракурсі  STEAME технологій, продемонстрував відеофрагменти архітектурного проєкту студентів. Виступ  Prof. Gr. Makrides викликав жвавий інтерес та дискусію серед учасників заходу. 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.