Інформаційно-роз’яснювальне занятя з питань заходів безпеки

27 жовтня 2022 року у Сковородинівському університеті стартувала серія інформаційно-роз’яснювальних занять та інструктажів з питань заходів безпеки та поводження при обстрілах, поведінки з вибухонебезпечними предметами, з питань радіаційного захисту та надання невідкладної долікарської допомоги постраждалим.

Зустріч розпочалася з виступу ректора Юрія Бойчука, який зазначив, що війна стала серйозним викликом для всіх нас. Тому на сьогоднішній день дуже важливо навчитись правилам поведінки в умовах воєнного стану, тобто під час обстрілів та повітряних тривог, поводження з вибухонебезпечними предметами, надання першої медичної допомоги, тощо.

Ректор повідомив, що керівником штабу цивільного захисту ХНПУ імені Г.С. Сковороди є проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко.

Про безпеку життєдіяльності населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру розповів Олександр Березан, методист Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області.

Про правила безпечної поведінки та алгоритм дій під час виявлення підозрілих (вибухонебезпечних) предметів докладно розповів Денис Петренко, волонтер, інструктор з мінної небезпеки Товариства Червоного хреста України.

Про те як зберегти життя в особливо небезпечних ситуаціях та надати першу домедичну допомогу постраждалим розповів Юрій Таймасов, підполковник служби цивільного захисту, начальник навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області.

Участь в онлайн-заході взяли науково-педагогічні працівники ЗВО, керівники структурних підрозділів та співробітники Сковородинівського університету.

Під час лекції фахівці провели презентацію найбільш поширених небезпечних знахідок та ознайомили з правильним поводженням у небезпечних ситуаціях – при виявленні вибухонебезпечних предметів потрібно дотримуватися порядку дій, зокрема, першочергово телефонувати до екстрених служб.

Загалом присутні отримали чимало актуальної інформації й алгоритми дій в особливо небезпечних ситуаціях. Сковородинівці, розуміючи всю важливість цієї теми, брали активну участь в обговоренні питань безпеки.

Ректор Юрій Бойчук подякував спікерам зустрічі та закликав провести серію інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо висвітлення правил поведінки під час бойових дій на всіх факультетах університету, для здобувачів вищої освіти всіх рівнів. Вже наступного тижня студенти та аспіранти нашого вишу зможуть взяти участь у важливому онлайн-заході.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.