Круглий стіл «Актуальні проблеми сучасної освіти і науки», присвячений 20-річчю від дня заснування наукового інформаційного журналу «Новий Колегіум»

Шановні колеги!

9 жовтня 2019 року було проведено Круглий стіл «Актуальні проблеми сучасної освіти і науки», присвячений 20-річчю від дня заснування наукового інформаційного журналу «Новий Колегіум».

Більше світлин

«Новий Колегіум» – унікальний науковий журнал на теренах України, який видається з 1999 року за сприяння Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону та Харківського університетського консорціуму, за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Засновниками журналу є Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди та Харківський національний університет радіоелектроніки.

За 20 років світ побачило 97 номерів, у яких було опубліковано понад 1600 статей. У публікаціях взяли участь понад 2500 авторів.

Упродовж всього часу існування журналу, його концепція передбачала побудову єдиного інформаційного простору в галузі освіти, висвітлення можливостей українських та зарубіжних закладів освіти усіх форм і типів, популяризацію нових педагогічних ідей, освітніх технологій тощо.

Найбільш головне в політиці цього журналу – його відкритість для всіх науковців, незалежно від місця їх роботи. Для зменшення «локальності» редколегії, була створена редакційна рада, до якої ввійшли ректори провідних закладів вищої освіти Харківщини. Редакційна рада забезпечує визначення рубрик журналу, надає допомогу у відборі та рецензуванні рукописів статей, що надходять до редакції. До складу редакційної ради журналу входять ректори та провідні науковці закладів вищої освіти м. Харкова, серед яких професори нашого університету Ю.Д. Бойчук, В.М. Гриньова, С.Т. Золотухіната О.М. Іонова.

Авторами журналу у різні часи були не тільки харків’яни й колеги з багатьох міст України, але й з Росії, Польщі, Австрії, Німеччини, Великої Британії, Швеції.

За результатами Всеукраїнського конкурсу «Вища школа - 2008» «Новий колегіум» нагороджено дипломом І ступеня з врученням золотої медалі.

Журнал входить до переліку наукових фахових видань МОН України з педагогічних наук.

У проведенні Круглого столу взяли участь представники багатьох закладів вищої освіти м. Харкова. Відкрив засідання Круглого столу його незмінний головний редактор – ректор нашого університету доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України Іван Федорович Прокопенко. З вітальними словами виступили члениредакційної ради:Бакіров Віль Савбанович,член редакційної ради, ректор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, голова ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону, доктор соціологічних наук, професор, дійсний член НАН України, член-кореспондент НАПН України; Бєлова Людмила Олександрівна,член редакційної ради,директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, президент Харківського університетського консорціуму, доктор соціологічних наук, професор; Карпова Лариса Георгіївна,директор Департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України.

І.Ф. Прокопенко нагородив почесною відзнакою нашого університету відповідального редактора журналу Котух Ольгу Петрівну та грамотами постійних авторів журналу.

Було заслухано шість наукових повідомлень, серед яких було наукове повідомлення професора кафедри загальної педагогічки та педагогіки вищої школи нашого університетуЛ.Д. Зеленської про соціальну місію вчителя у суспільстві та сучасні проблеми його професійної підготовки.

У цей перший ювілей бажаємо журналу нових планів на майбутнє, щоб він залишався цікавим і корисним для науковців і освітян!!!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.