Місце України у геополітичних концепціях Юзефа Пілсудського

31 березня 2017 року в харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди під головуванням ректора Університету, академіка Прокопенка Івана Федоровича відбувся міжнародний круглий стіл за темою: "МІСЦЕ УКРАЇНИ У ГЕОПОЛІТИЧНИХ КОНЦЕПЦІЯХ ЮЗЕФА ПІЛСУДСЬКОГО". 

 

Учасники круглого столу, серед яких були викладачі і аспіранти нашого університету, представники дипломатичного корпусу та наукові діячі Республіки Польща в Україні, науковці з провідних вищіх навчальних закладів Харкова, Львова, Київа, Ніжина обговорили широкий спектр питань щодо життєвого шляху та політичної діяльності визначного діяча європейської політики середини двадцятого століття, Маршала Польщі Юзефа Пілсудського. 
Харків займає особливе місце в житті Пілсудського - саме тут він вчився в університеті, і почав свій шлях в політиці. Саме тому місцем проведення заходу був обране наше місто. Доповідачі, що виступили на круглому столі, підготували змістовні та цікаві доповіді, що знайшли живий відгук у всіх, хто був присутній на цьому заході.

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.