Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Голос представників голосомовних професій: актуальні проблеми, досвід та інновації»

Минулого тижня в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С.Сковороди була проведена перша Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Голос представників голосомовних професій: актуальні проблеми, досвід та інновації». Конференція присвячена Міжнародному дню голосуWorldVoiceDay (16 квітня).

Географія учасників: Україна (Київ, Харків, Рівно, Полтава, Кременчук), Польща, Словакія, Румунія, Китай, Ізраїль.

У роботі конференції взяли участь: академіки НАПН України, доктори педагогічних наук, кандидати мистецтвознавства, кандидати медичних наук, педагоги з вокалу, викладачі з техніки мовлення та акторської майстерності, фоніатри, фонопеди, логопеди, ЛОР-лікарі, лікарі-торакальні хірурги, акустики, психологи, екскурсоводи.

Тематичні напрями роботи конференції: «Голос як засіб комунікації», «Анатомія та фізіологія голосомовної системи», «Голос дітей і підлітків», «Голос як інструмент професійної діяльності представників голосомовних професій», «Порушення голосу серед представників голосомовних професій», «Теоретико-методологічні основи постановки вокального голосу», «Фонопедичний тренінг мовного голосу для формування педагогічної техніки», «Голосова культура педагога в контексті формування педагогічної майстерності», «Профілактика порушень голосу», «Психологія впливу голосу на аудиторію», «Сучасні методи дослідження і лікування голосового апарату», «Вплив акустики робочих приміщень на стан голосового апарату представників голосомовних професій», «Міждисциплінарна взаємодія фахівців із голосу»тощо.

Під час конференції були висвітлені актуальні теоретичні та практичні проблеми правильного й ефективного використання голосу у професійній діяльності представниками голосомовних професій з метою попередження та запобігання виникнення порушень голосу, а також установлені контакти між ученими, спеціалістами з різних країн, відбувся обмін науковими результатами і дослідницьким досвідом.

Ключовими організаторами конференції стали Науково-методична лабораторія з охорони, розвитку і вдосконалення голосу представників голосомовних професій та Науково-методичний тренінговий центр соціального і професійного розвитку людини ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Програма конференції

Більше світлин

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.