Міжнародний КРОС-ФОРУМ «Європу єднає здорове майбутнє» в межах програми Президента України «ЗДОРОВА Україна» триває.

7 жовтня 2021 року день був не менш насичений ніж попередні. Науковці говорили про те, що потрібно приділяти рівноцінну увагу формуванню різних складових здоров’я: фізичного, психічного, соціального і духовного. Було наголошено на тому, що у здобувачів вищої освіти спостерігається низька мотивація до фізичної активності, що свідчить про недостатність усвідомлення ними значимості руху у житті людини. Було представлено різні комплекси вправ для підтримання фізичного здоров’я людини.

Зеленов Євген Анатолійович, професор кафедри педагогіки Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, розповів про особливості нинішнього покоління молоді, які потрібно враховувати під час організації навчально-виховного процесу у закладах вищої освіти, підкреслював значимість формування духовного здоров’я. Цікавими були доповіді про сучасні методи діагностики депресії у людини та особливості діяльності психологічної служби в сучасних умовах, важливий акцент зроблено на соціально-педагогічному та психологічному супроводі формування соціального здоров’я здобувачів освіти. На форумі піднімалося ще багато цікавих питань, які викликали жваве обговорення, дискусію.

 

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.