Міжрегіональний онлайн MeetUP для здобувачів всіх рівнів вищої освіти спеціальності 011 Освітні педагогічні науки

19 жовтня 2022 року кафедрою освітології та інноваційної педагогіки Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди спільно з кафедрою педагогіки і андрагогіки Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка та кафедрою педагогіки Криворізького державного педагогічного університету, було проведено захід для здобувачів усіх рівнів вищої освіти у незвичному форматі – у вигляді соціально-наукової конференції MeetUP. Темою зустрічі майбутніх фахівців та молодих науковців було обрано освітні тренди. Майбутні бакалаври, магістри та PhD ділилися цікавими педагогічними ідеями та власним досвідом у форматі стендових доповідей. 

З вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор ХНПУ ім. Г.С. Сковороди Ю. Бойчук. Юрій Дмитрович закликав майбутніх педагогів та молодих учених бути гідними високих освітянських ідеалів та без вагань братися за розвиток вітчизняної освіти. Учасників привітала й завідувач кафедрою освітології та інноваційної педагогіки ХНПУ ім. Г.С. Сковороди А. Боярська-Хоменко. Анна Володимирівна наголосила, що навіть у нелегкий  час воєнного стану педагогічні університети об’єднуються для просування та підтримки наукових ініціатив. Цього року два педагогічних ЗВО з інших регіонів, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка та Криворізький державний педагогічний університет, стали співорганізаторами заходу. Теми доповідей учасників MeetUP-у були напрочуд різноманітними та захоплюючими. Протягом години слухачі отримали інформацію зокрема, про: особливості та принципи впровадження STEM-освіти (А. Кокарєва, ПНПУ імені В.Г. Короленка), освітній потенціал педагогічного коміксу (А. Мажуга, А. Мороз, ХНПУ ім. Г.С. Сковороди), закономірності створення іміджу сучасного педагога (М. Лєпшєєва, ХНПУ імені Г.С. Сковороди), розвиток компетентностей змішаного навчання в майбутніх вчителів (Р. Калугін, КДПУ). Ще більше цікавих тем освітніх трендів та інновацій було опубліковано учасниками на дошці Padlet. 

Учасники конференції оцінили високий рівень організації заходу. У завершальному слові В. Мокляк, завідуючий кафедрою педагогіки і андрагогіки ПНПУ ім. В.Г. Короленка, наголосив на необхідності продовжувати та розширювати співпрацю між педагогічними ЗВО України. Т. Дороніна, завідувач кафедрою педагогіки КДПУ, виразила загальну думку, що форма MeetUP була напрочуд цікавою та сприяла динамічному обміну науковою думкою між викладачами та здобувачами педагогічної освіти.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.