Онлайн-флешмоб з нагоди Всесвітнього Дня Вишиванки-2022!

Всесвітній День Вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом українців, яке традиційно відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч День вишиванки припадає ‪на 19 травня.

Щороку, університетська громада брала участь у міській ході вишиванок, проводила різноманітні акції. Але цього року все змінилося, російський ворог намагається знищити наші мирні міста, однак українська культура, яка віками створювалася нашими предками, ніколи не зникне!

Ми все відбудуємо, відновимо та одягнемо вишиванки всім світом навіть у такий болючий для України час. Давайте разом зберігати та плекати наші унікальні традиції!

Як взяти участь в онлайн-флешмобі

1. Опублікуйте у власних соцмережах фотографію чи відео у вишитому одязі з хештегом #ХНПУвВишиванці;
 2. Обов’язково позначте наш університет:
та ХНПУ https://www.facebook.com/KhNPU ( Facebook).

З давніх-давен вишиванка вважалася оберегом від усього лихого, що може статися у людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.