Підписано Меморандум про співпрацю між університетом та Фельдман Екопарком

1 березня 2021 року було підписано Меморандум про співробітництво між Харківським національним педагогічним університетом імені Г.С. Сковороди та соціально-гуманітарним мультикомплексом «Фельдман Екопарк».

У вітальному слові ректор Юрій Бойчук зауважив, що співпраця з «Фельдман Екопарк» надає студентам додаткові можливості отримати практичні навички роботи у сфері охорони навколишнього середовища. У сковородинівському університеті великого значення надають забезпеченню практичного складника освітнього процесу, формуванню професійних компетенцій студентства. Також очільник вишу вкотре наголосив, що робота зі стейкхолдерами – важливий елемент розвитку університету.

Олександр Фельдман, народний депутат, засновник «Фельдман Екопарк» висловив готовність підтримати будь-яку ініціативу, а також підкреслив, що мультикомплекс вже має спільний проєкт з нашим університетом. Його назва – «Збережемо птахів разом».

Головною метою підписання Меморандуму є об’єднання зусиль та продовження ініціатив у сфері охорони навколишнього природного середовища (збереження довкілля), наукових досліджень екосистемного та біологічного різноманіття, екологічної освіти населення та підготовки освітянських кадрів.

Співпраця між Університетом та «Фельдман Екопарк» також направлена на проведення спільних освітніх акцій (відкриті лекції, семінари, наукові дослідження та проєкти) з залученням студентської молоді щодо поширення знань та наукових досліджень по вивченню біотичного та біологічного різноманіття. Відтепер студенти, аспіранти, молоді науковці та викладачі університету зможуть проходити практику та стажування на базі «Фельдман Екопарку».

У рамках реалізації Меморандуму для студентів нашого університету будуть проходити онлайн та офлайн тренінги та лекції на екоосвітню тематику із залученням досвіду співробітників «Фельдман Екопарк».

Учасники зустрічі поділилися думками відносно подальших шляхів всебічної активізації та розширення сфер взаємодії університету з мультикомплексом, обговорили питання розвитку співпраці та узгодили рекомендації щодо подальшої спільної діяльності.

ЗМІ про цю подію

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.