Покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди Дня Соборності України

22 січня 2017 року – студенти та викладачі університету на чолі з ректором  Іваном Федоровичем Прокопенком взяли участь у міській церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди Дня Соборності України.

У церемонії покладання квітів взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв, голова Харківської облради Сергій Чернов, представники міської ради, обласних органів влади, громадських організацій та вищів, ветерани, військові, духовенство, харків’яни.

Під час заходу учасники поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку й вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув за незалежність і територіальну цілісність України.

Довідка. День Соборності України – державне свято, відзначається щорічно 22 січня, в день, коли в 1919 році в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки для створення єдиної (соборної) Української держави.

  

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.