Приходьте на концертно-просвітницьке шоу «Fortissimo»!

 29 травня 2019 року о 17 год. 30 хв., у приміщенні Харківського академічного театру музичної комедії, концертний склад «Народного художнього колективу» Оркестру народних інструментів «Слобожанські узори»  з  відомими музикантами солістами заслуженими артистками України Наталії Коваль та Олени Слєпцової; лауреат міжнародних конкурсів, професор, Ольга Кузнецова,  будуть виконувати різноманітні твори сучасних українських та зарубіжних композиторів,  обробки українських народних пісень для солістів та народного оркестру. Цей  концертно-просвітницький захід є творчим проектом професора О. Кузнецовою. На вас чекає відкриття таємин творчих задумів музичних творів та особливості їх створення.

Гордість колективу –  це його унікальні  інструменти, які були створені  на замовлення та за підтримки ректора університету, академіка Прокопенко І.Ф. у 1989-1991 роках відомими музичними майстрами  майстерень музичних інструментів  «Большого театра» в Москві. Ці дорогоцінні інструменті майже «самі» грають і звучать, достатньо їх просто взяти в руки -  і   аж душа  тремтить…. І це природнє, що оркестр  веде активне  концертно-просвітницьку життя - він приймає участь у заходах Національної всеукраїнської музичної спілки, є  лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських і регіональних конкурсів оркестрів та ансамблів народних інструменті:таких як «Таліця»,«Слов’янська музика»,  «Rondo», «Fortissimo»; приймав участь у різних заходах міста Харкова: це виступи у Великому залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка, у театрі музичної комедії у програмі «Слобожанські малюнки», Будинок Вчених, Харківський художній музей, в Харківській обласній філармонії, Домі органної та камерної музики.

У 2000 році  за досягнення у розвитку самодіяльної художньої творчості, високий рівень виконавської майстерності та репертуару, активну роботу по культурному обслуговуванню та організації змістовного дозвілля населення оркестру було присвоєно почесне звання «Народний самодіяльний колектив профспілок України».

З оркестром співпрацюють: народні артисти України К. Шаша, В. Болдирєв, , заслужені артистки України В. Дорошенко, А. Романовська, О. Слєпцова, Н. Коваль, М. Гончаренко,  М.Чиженко, солісти театру опери та балету В. Марчак, В. Косінов, Л. Голубничий, а також солісти-інструменталісти Лауреати міжнародних фестивалів та конкурсів професор О. Кузнецова, Д. Жаріков, Л. Мельнікова, В. Жуков.

Більш двадцяти п’яти років оркестр є учасником просвітницьких концертів кафедри  музично-інструментальної підготовки в рамках програми «Філармонія школярів та молоді» ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Також оркестр брав участь у передачах: «Сонячні кларнети», «Камертон»,має неодноразові  записи на радіо та телебаченні України.

Мета. Цей концертно-просвітницький захід було організовано за ініціативи  відомого музиканта – незмінного художнього керівника, провідного концертмейстера оркестру (гусла, фортепіано), засновника цього студентського колективу ХНПУ імені Г.С. Сковороди О. Кузнецової. Творчий проект створювався з метою сприяння національному відродженню національно-культурних традицій, успадкування духовних надбань українського народу, залучення молоді до зразків українського традиційного та сучасного українського мистецтва, популяризації серед молоді акустичної народної музики. Адже  акустичне звучання народних інструментів має позитивний вплив на здоров'я людини.   

Приходьте на оркестрове  шоу - і Ви отримаєте дивовижне задоволення від музично-терапевтичного пливу живого звуку високоякісних  акустичних інструментів …

Організаторами заходу є Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди та Харківський академічний театр музичної комедії.

Дата проведення: 29 травня 2019 р. з 17:30 до 19:00.

Учасниками заходу є студенти факультетумистецтв ХНПУ імені Г.С. Сковороди, на чолі з учасниками «народного художнього колективу» Оркестру народних інструментів «Слобожанські узори» (художній керівник професор О.А. Кузнецова; диригент - лауреат міжнародних конкурсів  В.П. Жуков). У концерті приймають участь:

  • солісти - заслужені артистки України Наталія Коваль та Олена Слєпцова; лауреат міжнародних конкурсів, професор, ОльгаКузнецова,
  • студенти факультету мистецтв Людмила Романюк, Микита Коваль, Дарія Цимбал,
  • жіночій камерний хор факультету мистецтв «Anima»(керівники професор А.В. Соколова, Т. В. Литвиненко).

Головний режисер - Заслужений діяч мистецтв України Ігор Коваль.

Режисер - Н. Грицаненко.

Загальна кількість слухачів – понад 500 (п'ятсот) осіб. Загальна кількість учасників заходу – понад 1000 (тисячі)осіб.

Локація: Харківський академічний театр музичної комедії(вул. Благовіщенська, 32  (ст. метро «Південний вокзал»)

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.