Привітання в.о. ректора Ю.Д. Бойчука з Днем працівників освіти:

Зі святом, освітяни!

Шановні професори й викладачі, студенти, аспіранти, докторанти, керівники й співробітники університету!

День працівника освіти — усенародне свято тому, що праця Вчителя є однією з найважливіших у формуванні щасливого майбутнього нашої держави, а також тому, що кожний з нас має теплі спогади про школу, про улюблених учителів та наставників.

Особливого значення це свято набуває у нашому педагогічному університеті — осередку формування інтелектуальної еліти України. Серед наших випускників, яких за роки Незалежності підготовлено близько 130 тисяч, багато відомих учених і педагогів, письменників і митців, видатних спортсменів, політичних і державних діячів. Серед наших випускників 8 Героїв Радянського Союзу, 6 Героїв Соціалістичної праці, 2 Герої України, понад 300 народних і заслужених учителів та працівників народної освіти України, 4 Почесних громадянина Харкова й Харківської області. Але особливо ми пишаємось нашими випускниками, які пов’язали своє життя зі школою, залишилися вірними обраній професії й гідно представляють свою alma mater у кожному регіоні України, у кожній школі Харківщини, а також у ближньому та далекому зарубіжжі.

Напередодні освітянського професійного свята всім вам висловлюю щиру вдячність за те, що даруєте нашим вихованцям творчу, самовіддану та подвижницьку працю, педагогічну майстерність, передаєте кожній молодій людині безцінний скарб високої освіченості, глибокої духовності та прагнення змінювати на краще наше життя й долю України.

Ви витримали цей непростий для всіх рік, набули нового досвіду дистанційного навчання — ви відкриті до змін, до нових викликів, бо є справжніми професіоналами!

Хай на цьому благородному шляху вас оминають життєві негаразди, а ваша

доля буде щедрою та щасливою. Бажаю вам міцного здоров’я, миру, творчого натхнення, добробуту, професійних злетів!

З повагою,
в. о. ректора Ю. Бойчук

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.