Річний доступ до ScienceDirect та інших ресурсів компанії Elsevier

З 2021 року В ХНПУ імені Г.С. Сковороди розпочався річний доступ до ресурсів повнотекстової електронної БД книг на платформі ScienceDirect компанії Elsevier. Передплату за кошти держбюджету забезпечило Міністерство освіти і науки України.

Користувачам доступні майже 39 тис наукових видань: електронних книг Elsevier (eBooks), книжкових серій (Book Series), довідкових видань (Handbook), навчальних посібників (Textbooks) тощо.

Серед переваг використання платформи ScienceDirect – зручний та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, широко розповсюджені формати завантаження повних текстів (PDF і HTML) та наявність гіперпосилань на значну кількість науково-технічних і медичних статей на платформах інших видавництв. Окрім річного доступу до ScienceDirect, до 31 травня 2021 р.

ХНПУ імені Г. С. Сковороди отримав доступ до міжнародної наукометричної бази даних Scopus (для цього необхідно виконати відповідні заходи щодо підключення доступу до бази даних ScienceDirect).

Доступ здійснюється в локальній мережі за ІР-адресами університету. за посиланням: https://www.sciencedirect.com

Після реєстрації з будь-якого комп’ютера за ІР-адресами університету науково-педагогічні працівники та здобувачі освіти ХНПУ імені Г. С. Сковороди можуть здійснювати пошук в базі даних ScienceDirect віддалено.

Вебінари про принципи роботи з базою даних ScienceDirect можна переглянути на сторінці ДНТБ України за посиланням: https://dntb.gov.ua/news/9273

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.