Робочій візит ректора до Академії педагогіки спеціальної імені Марії Гжегожевської у Варшаві

Ректор Сковородинівського університету Юрій Бойчук у складі делегації Національної академії педагогічних наук України, до складу якої входять акад. Василь Кремень, акад. Нелля Ничкало та акад. Іван Грищенко, перебуває з робочим візитом в Академії педагогіки спеціальної імені Марії Гжегожевської у Варшаві (Республіка Польща) (Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie).

23 травня члени делегації взяли участь в урочистому відкритті музею Марії Гжегожевської, однієї з фундаторів дефектології і засновниці Академії педагогіки спеціальної (1922 р.). Для музею українська делегація презентувала вишиваний рушник з портретом Григорія Сковороди.

 Довідково: Академія спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської є найстарішим польським педагогічним університетом, який протягом 100 років реалізує академічні ідеї пошуку істини, накопичення та передавання знань і культури, а також заклик до конкретних дій і соціального служіння. Його місія випливає з гуманістичної педагогіки Марії Ґжегожевської, яка бачила в кожній людині, незалежно від її стану здоров’я, рівня фізичної підготовки, соціального походження, право бути громадянином. Академія – від часу її заснування Марією Ґжегожевською у 1922 році до нині – постійно залишалася університетом з незвичайною атмосферою відкритості, діалогу, а завдяки поєднанню ідей і теорії з практикою – відданої та активної доброти. 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.