Шоста «Ніч науки»

21 вересня 2019 року у Харкові за ініціативи міського голови Геннадія Кернеса вшосте відбулося проведення освітнього проекту «Ніч науки». До її проведення залучилися 16 закладів вищої освіти, Харківський планетарій ім. Ю. Гагаріна та STEM-школа «Inventor». Урочисте відкриття заходу відбулося в Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова.

У нашому університеті «Ніч науки» була проведена на високому рівні. З вітальним словом перед гостями виступив проректор з наукової роботи проф. Ю.Д. Бойчук, святковий настрій створили виступи студентських колективів художньої самодіяльності.Факультети і кафедри для школярів організували проведення низку пізнавальних заходів: демонстрацію цікавих фізичних і хімічних дослідів; проведеннямовних ігор ілітературних вікторин; майстер-класи з квілінгу, орігамі, східної каліграфії; ознайомлення з культурою Китаю, Туреччини і Японії (проведення чайних церемоній, одягання кімоно); екскурсії до зоологічного музею, оранжереї, музею історії університету, музею ляльки; виставку унікальних археологічних знахідок; математичні фокуси і головоломки. Наукова бібліотека підготувала унікальну виставку старовинних і рідкісних наукових видань. Для гостей працював валеологічний бар, де можна було спробувати дієтичні тістечка, вітамінні напої.Під час проведення заходу університет відвідало майже 500 школярів.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.