Сковородинівський університет та університет Кардіфф Метрополітен (Великобританія) продовжують налагоджувати співпрацю.

27 червня 2022 року відбулася третя онлайн-зустріч представників Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди та університету Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University), за підтримки Cormack Consultancy Group та університетів Великобританії. Зібрання відбулося у межах програми “Ініціатива Єднання”, метою якої є налагодження співпраці українських закладів вищої освіти з британськими університетами, персоналізація допомоги від партнерського ЗВО, яка спрямована на підтримку, відновлення та розвиток українського університету під час війни та у довгостроковій перспективі, формування стратегічних партнерств й альянсів для спільної роботи та подальшої взаємної інтернаціоналізації. Модерувала онлайн-захід менеджерка від «Cormack Consultancy Group» Анжела Стащак.

Більше світлин тут

Під час зустрічі було обговорено напрацьовані ідеї та шляхи подальшої співпраці, перспективи майбутнього партнерства, зокрема академічні обміни викладачів та студентів, розвиток наукового співробітництва та спільних грантових проєктів. Також велася мова про програми та можливості для викладачів, проведення гостьових лекцій вже найближчим часом.

Учасники зустрічі погодили подальші конкретні кроки щодо реалізації програм академічної мобільності для студентів- сковородинівців та стажування викладачів ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Досягнуто домовленостей щодо оформлення відповідних документів, створення фокус-груп та визначення відповідальних осіб за кожним напрямком, сформовано графік подальших онлайн-зустрічей.

Користуючись нагодою, ректор Юрій Бойчук висловив слова глибокої вдячності колегам із Великобританії, за підтримку, допомогу, яку отримує наша держава, як із боку уряду країни, так і кожного британця зокрема.

Крім того, ректор розповів закордонним колегам про наслідки агресії рф у Харкові: масштабні руйнації освітньої та наукової інфраструктури, а також наголосив на важливості підтримки України у ці буремні часи.

Зустріч пройшла надзвичайно продуктивно. Наразі Сковородинівський університет з нетерпінням чекає нових зустрічей з університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University) для підписання спільного договору та подальшої співпраці. Віримо у спільний успіх.

 Довідково: Кардіффський столичний університет (Cardiff Metropolitan University) є одним із 30 університетів у Великобританії, які були поєднані з нашим закладом у межах ініціативи «Twinning», координованої «Cormack Consultancy Group».

 «Cormack Consultancy Group» — консалтингова компанія, яка працює у сфері вищої освіти. Протягом багатьох років компанія плідно співпрацює з багатьма українськими університетами та прагне допомогти українським ЗВО у широкому розумінні. Компанія у партнерстві із об’єднанням університетів Великобританії Universities UK започаткувала ініціативу під назвою «Ініціатива Єднання».

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.