Світла Вам пам’ять

29 червня 2019 року пішов з життя В’ячеслав Вікторович Мерінов - кандидат філологічних наук, доцент кафедри українознавства і лінгводидактики.
В’ячеслав Вікторович народився 1973 року в Харкові, упродовж 1990 —1995 рр. здобував освіту на факультеті української мови та літератури Харківського державного педагогічного інституту імені Г.С. Сковороди (спеціальність українська мова та література, англійська мова). По закінченні інституту працював викладачем кафедри українознавства, навчався в аспірантурі.
2003 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Взаємодія граматичного значення й граматичної форми у вираженні лексико-граматичної категорії роду іменника». Отримав учене звання доцента кафедри українознавства. Упродовж своєї професійної діяльності читав курси українознавства, ділової української мови, української мови за професійним спрямуванням на історичному, природничому, художньо-графічному, юридичному факультетах нашого університету. За авторством В.В. Мерінова надруковані наукові статті з граматики української мови, словники, методичні рекомендації для студентів.
В.В. Мерінов був щирим патріотом, завжди вболівав за долю України й української мови, віддано служив українському козацтву, мав численні нагороди за внесок у патріотичне виховання студентів.
Колеги пам’ятатимуть В’ячеслава Вікторовича Мерінова як скромного, відповідального, добросовісного викладача, який присвятив своє життя благородній справі формування мовної особистості вчителя.
Світла Вам пам’ять, шановний колего.

Колектив українського мовно-літературного факультету імені Г.Ф. Квітки-Основ’яненка.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.