Третій день роботи міжнародного КРОС-ФОРУМу «Європу єднає здорове майбутнє» в межах програми Президента України «ЗДОРОВА Україна». 

6 жовтня 2021 року продовжив свою роботу міжнародний КРОС-ФОРУМ «Європу єднає здорове майбутнє» в межах програми Президента України «ЗДОРОВА Україна». 

Під час роботи КРОС-ФОРУМу піднімалися питання щодо факторів, які визначають психічне здоров’я особистості. Науковці відзначили, що акцент у вихованні студентської молоді потрібно зробити на формуванні в неї духовних цінностей. Марія Степанівна Гончаренко, професор кафедри здоров’я людини, реабілітології і спеціальної психології ХНПУ імені Г.С. Сковороди, наголосила на тому, що важливим у підготовці вчителів «Основ здоров’я» є формування їх світогляду. Аспірант кафедри запропонувала систему програмно-апаратного комплексу «Омега-М», який можна використовувати для діагностики різних станів організму, а саме психоемоційного стану, стану серцево-судинної системи, здійснювати аналіз біоритмів мозку тощо, також вона зазначила, що цей комплекс можна використовувати і у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Науковці обговорювали питання щодо організації інклюзивного навчання в закладах освіти. Волощанська Світлана Ярославівна, декан біолого-природничого факультету, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, ознайомила нас з досвідом підготовки медсестер, поділилася досвідом організації навчання у співробітництві з іноземними колегами, а саме фахівцями з Польщі та Бельгії. Також вчителі шкіл ділилися своїм досвідом впровадження здоров’язбережувальних технологій в освітній процес в умовах Нової школи. Було ще багато цікавих доповідей, про які у вас буде можливість дізнатися після випуску збірника матеріалів КРОС-ФОРУМу.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.