Участь у парламентських слуханнях на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки»

10 квітня 2019 року у Верховній раді України відбулися парламентські слухання на тему: «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки». У обговоренні взяли участь Міністр освіти і науки України Л. Гриневич, перший заступник Голови комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України О. Співаковський, Президент НАПН України В. Кремень, Представник Президента України у Верховній Раді І. Луценко, народні депутати України, а також представники закладів освіти і науки різних рівнів. Доповідачі дали оцінку стану розвитку людського капіталу в Україні з позицій освіти, науки та інновацій, окреслили ключові проблеми у цій сфері та сформулювали рекомендації щодо їх вирішення.
Від Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, для участі у парламентських слуханнях, було обрано делегатів у складі: доктора педагогічних наук, професора Л. Зеленської, доктора педагогічних наук, професора C. Микитюка та доктора політичних наук, професора Г. Куц. Підготовлено й подано до комітету з питань освіти і науки ВР низку пропозицій щодо невідкладних і дієвих заходів у напрямі підвищення професійного і соціального статусу вчителя; модернізації педагогічної освіти з метою підвищення якості підготовки учительського корпусу; збереження класичних педагогічних університетів як провідних науково-освітніх центрів підготовки і перепідготовки педагогічних кадрів для дошкільної, початкової та загальної середньої освіти; посилення ролі й значення педагогічної науки у забезпеченні інноваційного розвитку національної системи освіти.
 
Проф. Л.Д. Зеленська

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.