Урочистої церемонії випуску-2022 в університеті-побратимі Кардіфф Метрополітен

20 липня 2022 року ректор Юрій Бойчук та проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна  в прямомі ефірі долучилися до урочистої церемонії випуску-2022 в університеті-побратимі Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University) (Велика Британія). Святковий захід відбувся у Національному музеї Уельсу в Кардіффі за участю перших осіб міста, ради управління університетом, почесних професорів, випускників, партнерів та друзів університету.

Віцеканцлерка Кардіффського університету Кара Ейчісон у своїй урочистій промові виказала слова підтримки на адресу Сковородинівського університету і пообіцяла всіляко підтримувати та продовжувати співробітництво між нашими вишами.

З теплими побажаннями до випускників Кардіффського університету-2022 звернувся ректор Юрій Бойчук:

«…Випускникам бажаю з ентузіазмом і натхненням виконувати покладену на них місію, а професорсько-викладацькому складу – зберігати та плекати ваші академічні традиції.

Хочу висловити щиру подяку за початок співпраці між Кардіфф Метрополітен Університетом та Харківським національним педагогічним університетом імені Г.С. Сковороди.

Дуже цінуємо, що Кардіффський столичний університет протягнув руку допомоги у найважчі часи в історії нашого університету – у період цинічної та жорстокої російської агресії проти України».

Юрій Дмитрович щиро подякував представникам британського вишу-побратиму за спільну роботу над планом повоєнної відбудови Сковородинівського університету. Ректор побажав всім миру та наголосив на необхідності об’єднання всіх національних розбудов освітніх систем для його забезпечення як основи подальшого цивілізаційного розвитку.

Переклад для учасників міжнародної зустрічі забезпечила доц. кафедри англійської філології Ганна Крапівник.

Сковородинівський університет вдячний Cardiff Metropolitan University за унікальну можливість долучитися до урочистостостей з нагоди випуску-2022. Висловлюємо щиру подяку нашим британським партнерам за підтримку у надскладні часи!

Віримо, що вже скоро ми зустрінемось у реальному вимірі на вільній українській землі, сплануємо та реалізуємо усі наші спільні задуми та проєкти! Разом наближаємо нашу Перемогу!

 Нагадаємо, нещодавно між Сковородинівським університетом та британським університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University) було підписано Меморандум про взаєморозуміння з метою налагодження партнерства, підтримки нашого університету під час війни та у майбутньому для відновлення, підтримки освітнього процесу, обміну досвідом та інтеграції спільноти обох вишів для розбудови європейського освітнього простору.

Підписання Меморандуму стало продовженням співпраці, розпочатої університетами у межах програми «Ініціатива Єднання», започаткованої компанією «Cormack Consultancy Group» у партнерстві з об’єднанням університетів Великобританії «Universities UK», як підтримка українських вишів та відповідь на загрози для вищої освіти України від російської агресії.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.