Успішний 11-класник 2018

«Успішний 11-класник» – це всеукраїнський форум, в якому брали участь експерти з підготовки до ЗНО та представники державних і приватних закладів вищої освіти України, ініційований освітньою компанією ZNOUA.

Серед учасників цієї освітньо-інформаційної акції були Національний університет біоресурсів і природокористування України (Київ), Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Києво-Могилянська академія» та інші.

Захід відбувся 4 листопада 2018 р. у Палаці студентів НТУ «ХПІ». Старшокласники могли ознайомитися з ярмарком професій, які можна опанувати протягом навчання у вищих навчальних закладах України.

Під час роботи форуму школярі мали також можливість відвідати лекції, мета яких – дати відповіді на питання, пов’язані з особливостями вступної кампанії 2019 року, визначитися з пріоритетами у виборі предметів тощо.

Відвідувачі стенду ХНПУ імені Г.С. Сковороди отримали детальну інформацію про спеціальності та напрями, за якими здійснює підготовку університет, рекламні проспекти, буклети й спеціальний профорієнтаційний додаток до газети «Учитель».

Консультацію для 11-класників проводили:

  • Доля Юлія Володимирівна (факультет дошкільної освіти);
  • Кратенко Роман Іванович (природничий факультет);
  • Савченко Оксана Михайлівна (інспектор відділу профорієнтації та працевлаштування);
  • Стасевський Юрій Станіславович (завідувач консультаційного центру для школярів).

Умовою участі у форумі для старшокласників була попередня реєстрація. Зареєстрованих учасників (згідно інформації оргкомітету) було більше 350. Старшокласників супроводжували батьки й педагоги, тож питання від юних учасників форуму, адресовані викладачам-консультантам, помножувалися на питання дорослих. А консультанти відчули, наскільки різносторонніми є інтереси нашої учнівської молоді, наскільки практично вона мислить, як вміє роздивитися пріоритети педагогічної освіти.

 

Приємно було в команді фонду ZNOUA, що забезпечувала проведення листопадового форуму в Харкові, зустріти студенток-старшокурсниць, які навчаються в ХНПУ ім. Г.С. Сковороди: Мамонтову Катерину (український мовно-літературний факультету ім. Г.Ф. Квітки-Основ’яненка), Демченко Юлію та Гольцеву Катерину (факультет іноземної філології). Студенти-сковородинці продемонстрували високу культуру організації цього етапу форуму, уміння налагодити діалог, вчасно й фахово проконсультувати. З рук такої команди було надзвичайно приємно отримати подяку для педагогічного колективу нашого університету.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.