ВЕСНЯНІ НАРОДНІ СВЯТА

На Історичному факультеті відбулось урочисте відкриття експозиції Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова "ВЕСНЯНІ НАРОДНІ СВЯТА".
З привітальним словом виступили завідувачка відділу етнографії Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова Пантєлєй Олена Михайлівна та декан Історичного факультету проф. Бережна Світлана Вікторівна.
Весняний цикл календарних свят та обрядів завжди мав особливе значення та включав такі компоненти: Вербну Неділю, Страсний Тиждень, Великдень, Світлий тиждень і Проводи. Це був період пробудження природи та людських почуттів. Наш університет має славетні традиції виховання українського вчителя, який досліджує та зберігає культурні традиції свого народу. А мета історика- донести крізь віки своїм нащадкам культурні традиції, передати їх підростаючому поколінню.
Ми щиро вдячні організаторам тематичної експозиції за можливість поринути у чарівний світ весняних свят українського народу.

Запрошуємо всіх зацікавлених відвідати експозицію "ВЕСНЯНІ НАРОДНІ СВЯТА"

на Історичному факультеті ХНПУ імені Г.С. Сковороди!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.