Відбулось офіційне відкриття виставки «Технології у стилі вінтаж»

23 листопада 2021 року на базі історичного факультету офіційне відкриття виставки «Технології у стилі вінтаж», організатором якої виступив клуб технічної історії «Шерман» за підтримки проєкту «Кузня Тест драйву» (Київ), ГО «Благовіст 2013» (Харків) та Спільноти «Старий Харків».

Першим до відвідувачів виставки звернувся голова клубу технічної історії «Шерман», координатор виставки Віталій Тукан, який подякував всім присутнім за увагу до історії техніки та технологій та розповів про ідею створення цієї виставки та основні етапи підготовки до реалізації цього проєкту.

Проректор з навчально-виховної роботи ХНПУ імені Г.С. Сковороди, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Борисенко подякувала організаторам виставки за їх працю на ниві технічної історії та звернула увагу на те, що такі матеріальні пам’ятки дають змогу доторкнутися до справжньої історії, відчути подих часу і поринути у минуле не лише за допомогою книжок.

З вітальним словом виступила кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри історії України, в.о. декана історичного факультету Ольга Гончарова, яка також подякувала організаторам виставки за можливість повернутися у далекі часи дитинства та юності.

На виставці представлені понад 70 пам’яток технічної історії: перші праски, які тримали у руках наші пращури, оригінальні швацькі машинки, які рятували від голоду наші родини у роки Другої світової війни, раритетні предмети побуту, унікальні рекламні видання, світлини, особисті речі відомих колекціонерів Харківщини та всієї України. Значна частина експонатів є результатом кропіткої пошукової, науково-дослідницької та реставраційної роботи координаторів проєкту.

Через призму музейної пам‘ятки виставка демонструє не просто еволюцію техніки на теренах України кінця ХІХ ст. – початку ХХІ ст., а й окреслює внесок вітчизняних науковців у творення сучасного обличчя технічної думки України та світу.

    

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.