Відкриття меморіальної аудиторії імені С.І. Дорошенка

2 жовтня 2019 року відбулось урочисте відкриття меморіальної аудиторії, яка носить ім’я відомого мовознавця, заслуженого діяча науки i технiки України, доктора філологічних наук та професора кафедри української мови Сергія Івановича Дорошенка.
Викладачі, студенти та гості зібралися сьогодні, щоб віддати шану Сергію Івановичу.
З привітальними словами виступили: ректор університету акад І.Ф. Прокопенко, декан факультету проф. К.Ю. Голобородько, завідувач кафедри української мови проф. О.А. Олексенко, співробітники університету та родина професора.

Більше світлин

Від 1967 р. Сергій Іванович був проректором з навчальної роботи у нашому університеті, з 1977 – доцент кафедри української мови, в 1979 – 1990 – завідувач кафедри методики викладання філологічних дисциплін у початкових класах, а з 1990 – професор кафедри української мови.
Про наукову спадщину Сергія Івановича відомо всім, хто вивчає мову та її особливості. Він зробив вагомий внесок у світ мовознавства, є автором багатьох праць та посібників для студентів і школярів.
Сергій Іванович усе своє життя присвятив вивченню мови, пройшов війну та став прикладом людини, що із натхненням та великою працелюбністю робить те, до чого лежить душа і заради чого б'ється серце.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.