VIII Наукови пiкнiки

У «гуманітаріїв» наукове життя бурхливо триває та постійно розвивається. Тому Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди зібрав блискучу команду науковців-практиків, які з радістю долучилися до когорти найактивніших експериментаторів нашого чудового міста на VIII Наукових пiкнiках.

Представники природничого факультету, анатоми, допомагали визначити природний біоритмологічний тип, а простіше хто Ви: сова, жайворонок або…  А також прямо на події проводили функціональну діагностику систем організму.

Факультет фізичного виховання і спорту поділився технологіями розвитку новонароджених, дітей, що ходять до садочку та школярів. У відвідувачів була унікальна можливість поспілкуватись саме з авторкою розробок, що довели свою дієвість та перевірені роками в приватних садочках та сімейних клубах.

Справжні польові археологи-науковці історичного факультету допомагали зануритись в атмосферу давніх віків, розповідали про наукові методи визначення приналежності археологічних знахідок до тієї чи іншої історичної епохи.

Музей іграшки факультету дошкільної освіти презентував колекції шкідливих та корисних іграшок, які гості могли побачити на власні очі, поторкати, щоб у подальшому уникати небезпечних екземплярів. Був майстер-клас, на якому власноруч відвідувачі виготовляли іграшку-оберіг, а щасливчику випала можливість зробити такий оберіг у вигляді знака безкінечності, символу цьогорічних «Наукових пікніків».

Привабливими «родзинками» локації ХНПУ імені Г.С.Сковороди були ростові ляльки та фотозона, яку допоміг зібрати наш центр Українського козацтва. 

Бути координатором на події від університету надали честь Тренiнговому центру соціального та професійного розвитку.

Імена безпосередніх учасників від ХНПУ імені Г.С. Сковороди на «8 Наукових пікніках»: Колода Володимир Васильович, Сировацький Володимир Петрович, Козіна Жаннета Леонідівна, Прокопенко Андрій Іванович, Прокопенко Ірина Андріївна, Коц Віталій Павлович, Коц Сюзанна Миколаївна, Тарарак Наталія Григорівна, Перетяга Людмила Євгенівна, Давидова Марина Олександрівна, Доля Юлія Володимирівна, Ларіна Ірина Олександрівна, Шевченко Надія Олександрівна, Кордубан Марина Валеріївна, Чумак Катерина Володимирівна, Волковий В’ячеслав Олексійович та чудові студенти факультетів дошкільної освіти й природничого.

Дякуємо всім, хто допомагав в організації участі нашої команди, а також організаторам «8 Наукових пікніків» за цікаву ідею, професійне втілення та щиру турботу. Усі задоволені: науковці-практики – можливістю продемонструвати прикладний аспект своїх досліджень, відвідувачі – нагодою доторкнутись до науки й відчути, яка вона цікава та захоплююча.

Прокопенко І.А.
керівник ТЦ СПРЛ

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.