Візит делегації Ханьшанського педагогічного університету до Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди

З 19 до 23 січня в університеті з офіційним візитом перебувала делегація університету-партнера з КНР – Ханьшанського педагогічного університету. Делегацію очолював ректор пан Лінь Луньлунь. До складу делегації увійшли директор міжнародного Центру пан Ян Ян, декан факультету образотворчого мистецтва пан Сє Хенсін та декан педагогічного факультету пан Ван Гуйлінь. З цим університетом у 2011 р. укладена угода про науково-освітнє співробітництво, яка плідно виконується. В межах угоди вже здійснюється обмін студентами.

Візит делегації проходив за насиченою програмою і був приурочений до відкриття в університеті Регіонального китайського культурного центру, який частково обладнаний за грант Ханьшанського педагогічного університету. У церемонії відкриття центру взяли участь Директор департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Бабічев Анатолій Валерійович, заступник директора департаменту Труш Олександр Олегович, керівництво університету на чолі з ректором І.Ф. Прокопенком.

Під час офіційних зустрічей обговорювалися питання подальшої співпраці в освітній, науковій та культурній сферах. Серед численних пропозицій китайською стороною запропоновано створити Регіональний український культурний центр на базі Ханьшанського педагогічного університету.

За програмою делегація відвідала художньо-графічний факультет, де взяла участь у відкритті виставки творчих робіт, а також у показі трьох колекцій моделей, створених студентами. З великим захопленням члени делегації оглянули клас малюнку та живопису, обробки деревини, теорії дизайну, історії мистецтв та декоративного розпису «Петриківка», клас розпису тканини та скульптури, клас композиції, офорту, естампу, дизайну та пошиву одягу, керамічну майстерню.

Гості відвідали також факультет початкового навчання, де відбулася виставка творчих робіт студентів та науково-методичних здобутків факультету, зокрема гостей дуже зацікавили оригінальні методики, які використовуються для підготовки вчителя початкового навчання, вони ознайомилися з презентацією Всеукраїнського проекту «Інтелект України», побачили практичні заняття з методики трудового навчання, основ педагогічної майстерності, дитячої літератури та отримали на дисках презентації кафедр китайською мовою. На факультеті іноземної філології гості відвідали заняття та високо оцінили рівень знання китайської мови нашими студентами.

Під час відвідування музею історії університету ректору Лінь Луньлуню було презентовано від ректора нашого університету Гетьманську Булаву як символ влади та козацької мужності. Для поважних гостей також було організовано відвідування етнографічного музею університету на українському мовно-літературному факультеті, Харківського художнього музею, проведено екскурсію вечірнім Харковом.

Делегація високо оцінила теплий прийом, незважаючи на незвичну для південного Китаю холодну і сніжну погоду.

   

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.