Всеукраїнська онлайн-конференція з міжнародною участю «Гуманістичні ідеї Григорія Сковороди як джерело розвитку наукового потенціалу педагогічного працівника у системі неперервної освіти»

27 вересня відбулася Всеукраїнська онлайн-конференція з міжнародною участю «Гуманістичні ідеї Григорія Сковороди як джерело розвитку наукового потенціалу педагогічного працівника у системі неперервної освіти» (присвячена 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди та до Дня працівників освіти).

Від Сковородинівського університету у конференції взяли участь Світлана Бережна, докторка філософських наук, професорка, проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності та Марія Култаєва, докторка філософських наук, професорка, член- кореспондентка НАПН України, завідувачка кафедри філософії ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Марія Дмитрівна виступила у Науковій панелі-1 (Вплив творчої спадщини Григорія Сковороди на розвиток української філософії й актуальні проблеми сучасної філософії освіти) з доповіддю на тему: «Символічний світ Біблії Сковороди у контекстах постсекулярності: філософсько-освітній вимір».

Під час наукового зібрання учасники конференції обговорили актуальні проблеми сучасної освіти, шляхи сприяння активному вивченню й популяризації творчої спадщини Григорія Сковороди, використання творчості Григорія Сковороди в освітньому процесі закладів освіти.

Участь в онлайн-конференції взяли науковці, викладачі, аспіранти, докторанти, здобувачі наукових ступенів, управлінці та всі працівники освіти, які сприяють розповсюдженню гуманістичних ідей Г.С. Сковороди.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.