Всеукраїнський семінар-практикум із впровадження модельної навчальної програми для вчителів фізичної культури пілотних шкіл реформи "Нова українська школа"

26 листопада 2021 року у ХНПУ імені Г.С. Сковороди розпочав роботу Всеукраїнський семінар-практикум із впровадження модельної навчальної програми для вчителів фізичної культури пілотних шкіл реформи "Нова українська школа".

Масштабний захід зібрав у стінах Сковородинівського вишу понад 80 учасників із 4 областей України: Харківської, Сумської, Луганської та Полтавської. Протягом трьох днів освітяни будуть продуктивно навчатися, ділитися досвідом, опрацьовувати нові ідеї НУШ та опановувати нові форми роботи.

Візит поважних гостей до нашого університету розпочався з тривожного моменту, ректор Юрій Бойчук запросив усіх присутніх покласти квіти до Меморіального Хреста загиблим студентам – воїнам АТО (ООС) та вшанувати пам’ять захисників України хвилиною мовчання.

Після цього учасники заходу відвідали пам’ятні місця університету: пам’ятник першій учительці, монумент Григорію Сковороді, завітали на екскурсією до музею історії ХНПУ імені Г.С. Сковороди, музею іграшки, зали Олімпійської слави.

Урочиста церемонія відкриття заходу розпочалася з виступу парадного ансамблю барабанщиць університету «Вільна душа» (керівник Сергій Зибцев) та феєричного виступу Народного ансамблю естрадно-спортивного танцю «Бумеранг» (керівники Ніна Санжарова та Юлія Голенкова). Державний Гімн України виконала доцентка кафедри теорії, технологій і методик дошкільної освіти Анна Ковтун.

З побажанням успішної та конструктивної роботи до учасників заходу звернувся ректор університету Юрій Бойчук. У своєму виступі очільник вишу торкнувся актуальності питань реалізації програми «Здорова Україна»: «Ця подія надзвичайно важлива, оскільки ми готуємося та вже впроваджуємо нову реформу. Це та реформа, яка має принести зміни в нашій школі, привести до якісної освіти для нашого молодого покоління. А всім вам належить зробити найголовніше - забезпечити здоровий розвиток підростаючого покоління. Це так сьогодні важливо для нашої держави», - зауважив Юрій Дмитрович.

Заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький у своїй промові підкреслив: «Хочу подякувати вам за те, що ви несете здоров’я для наших дітей! А в ці часи пандемії тільки ви можете наших дітей зробити здоровими, робити руханки незважаючи ні на що.

Зі свого боку обіцяю, що ми будемо боротися за кожний клас, щоб ваша робота кожний день ставала все цікавішою та привабливішою».

З вітальними промовами також виступили директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анжеліка Крутова, ректор КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Любов Покроєва, начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Галина Коломоєць, заступник Голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Андрій Боляк.

Теоретико-методична частина програми семінару розпочалася з проведення інформаційно насиченого тренінгу від Ірини Волкової та Олени Аксьонової. Після чого на учасників семінар-практикуму чекали численні майстер-класи за новими модулями програми від тренерів НУШ та авторів модельної навчальної програми, за участю представників відповідних спортивних федерацій. Серед них: фризбі, чирлідинг, петанк, регбі-5, хортинг, самбо, бадмінтон, чирлідинг, корфбол/доджбол, флорбол, аеробіка +fun up, дитяча легка атлетика, Cool Games, сквош, вудбол та багато ін.

Майстер-клас з бейсболу особисто провів Артур Селецький зі своєю командою професійних тренерів. Викладачі отримали повню інформацію про варіативний модуль «Бейсбол», а головне — на практиці, взявши м’ячі в руки і виконуючі рухливі вправи, зрозуміли й відчули на собі особливості використання та переваги цієї модельної програми.

Більше світлин за запитом

на пошту Пресцентру університету: press@hnpu.edu.ua

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.