Виставка робіт «Дивоцвіт Петриківського розпису»

У Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відкрилася виставка робіт «Дивоцвіт Петриківського розпису» доцента кафедри УДПМ та графіки, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Лісунової Людмили Володимирівни та її учнів, студентів фудожньо-графічного факультету.

Лісунова Л.В. є постійним учасником обласних, всеукраїнських виставок зі своїми авторськими роботами. Практичні заняття з предмету «Український розпис» є одними із найцікавійших на факультеті і Лісунова Л.В. щедро ділиться своєю майстерністю і любов'ю до Петриківського розпису зі студентами. І результат такої співпраці їх роботи: чарівні квіти і птахи, витончений орнамент, виконаний традиційним пезликом з кошачої шерсті, а також неповторний яскравий колорит робіт. Багато студентів закохуючись у цей дійсно прекрасний своєрідний розпис вибирають Петриківський розпис як напрямок в своїх дипломних роботах. І це недаремно, адже ЮНЕСКО прийняло рішення про включення Петриківського розпису до Списку нематеріальної культурної спадщини людства. Пишаємося тим, що наш національний культурний скарб Петриківський розпис визнано у всьому світі і є візитівкою України.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.