Заключне заняття для викладачів проєкту "Візуальне мистецтво як засіб профілактики та подолання емоційного вигорання педагогів"

Ось і відбулось заключне заняття для викладачів курсу з подолання та запобігання емоційному вигоранню, під час якого учасники спробували ілюструвати емоції у техніці «монотипія».

Монотипія – засіб невербального спілкування. Це робить її особливо цінною для тих, кому складно вербально описати свої переживання та, тих хто надміру пов'язаний з мовним спілкуванням, що притаманно представникам педагогічних професій.Символічна мова є однією з основ образотворчого мистецтва, вона допомагає людині точніше висловити свої переживання, по-новому поглянути на ситуацію в колективі, життєві проблеми та знайти завдяки цьому шлях до їх розв'язання.

Ілюстрування власних емоцій в монотипії – це особливий вид комунікації, унікальний спосіб виразити візуально те, що важко виразити словом, адже дана техніка дозволяє кожному залишатися самим собою, не відчуваючи незручності, що хтось не вміє малювати або вигадувати сюжет малюнку.

#ЗаПідтримкиУКФ#ХНПУ#норд#грант#KhNPU#UCF#УКФ#візуальнемистецтво#емоційневигорання#психологія#арттерапія#педагоги

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.