Запрошуємо усіх небайдужих долучитись до збору коштів на спорудження пам’ятного знаку нашим воїнам-героям АТО

П’ять років тому українці довели всьому світові своє прагнення жити у європейській демократичній державі. Сьогодні тисячі наших хлопців продовжують боротьбу на сході, щоб зберегти свою країну, захистити вибір українського народу та право будувати державу, що розвиватиметься демократичним шляхом, в якій пануватиме слово честі, гідності, свободи. Ми маємо пам’ятати про це щодня та працювати заради розбудови України, про яку мріяли воїни, які віддали за рідну землю найдорожче – своє життя.

Незалежність мужньо виборювали студенти, випускники та викладачі нашого вишу. Війна покликала молодих хлопців зі стін навчального закладу на фронт. Вони пішли обороняти свою країну і робили це до останнього подиху. Серед загиблих учасників АТО – новітніх героїв України:

  • Акінцев Микола (Історичний факультет);
  • Ваховський Андрій(факультет Іноземної філології);
  • Горбенко Святослав(факультет Іноземної філології);
  • Литвиненко Юрій(випускник Економічного та Юридичного факультету);
  • Маслов Андрій(випускник факультету Фізичного виховання і спорту).

Вічна пам’ять нашим хлопцям і усім тим, хто загинув за нашу свободу у зоні АТО. Сумно усвідомлювати, що їхні життя обірвалися на зльоті. Цей мужній вчинок назавжди вписаний в історію університету та всієї країни. На їх честь в університеті вже відкрили меморіальну аудиторію. Найближчим часом у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбудеться відкриття та освячення пам’ятного знаку загиблим студентам університету – воїнам АТО: Акінцеву Миколі, Ваховському Андрію, Горбенку Святославу, Литвиненку Юрію, Маслову Андрію.

Викарбувані на металі героїчні імена нагадуватимуть сьогоднішнім і прийдешнім поколінням, що завдяки цим мужнім хлопцям та їх побратимам вони можуть жити у незалежній країні, спокійно здобувати освіту, втілювати свої сміливі мрії, працювати для розбудови держави.

Пам’ятний знак студентам- героям буде встановлено на території нашого університету (вул. Валентинівська, 2) за ініціативи студентської громади та за сприяння і фінансової підтримки однодумців, адміністрації та працівників університету. Ескіз монумента розробили та представили студенти нашого університету на підставі проведеного громадського конкурсу. Ми відкриваємо пам’ятник, як символ нашої шани та подяки всім поколінням українців, які віддали життя за нашу землю. В основі ідеї монументу – пам’ятний хрест, як образ давньої козацької нагороди, що на сьогоднішній день символізує звитягу сучасних українських воїнів. Скульптура має вертикальну конструкцію. Висота гранітного монумента – понад 2 метри.

Ми увічнюємо у цьому пам’ятному знакові не лише пам'ять наших університетських героїв, ми вшановуємо пам'ять усіх захисників України, які поклали свої життя у боротьбі за мир та свободу, і тих, хто нині виборює незалежність України на Сході нашої держави. Імена героїв, які віддали життя за цілісність нашої держави, мають бути закарбовані у нашій пам’яті. Це святий обов’язок усіх громадян, адже загинули хлопці за те, щоб ми жили під мирним небом і не знали жахіть війни.

Запрошуємо усіх небайдужих долучитись до збору коштів на спорудження пам’ятного знаку нашим воїнам-героям АТО.

Перерахувати кошти можна за реквізитами:

Отримувач: Окремий науково-освітній центр Українського козацтва імені Г.С. Сковороди
Банк: АТ «Мегабанк», м. Харків.
Код ЄДРПОУ: 26201888.
Код банку: 351629.
Розрахунковий рахунок: 260093343.
Призначення платежу — благодійна допомога на спорудження пам’ятного знаку
Юридична адреса:
м. Харків, 61002, вул. Алчевських, 29.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.