Засідання Спілки ректорів Харківської області

17 серпня ректор університету Юрій Бойчук взяв участь у засіданні Спілки ректорів Харківської області на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

Засідання проходило за участі заступника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького та директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Олексія Литвинова. 

 На засіданні обговорювались питання фінансування закладів вищої освіти. Михайло Винницький розповів про основні зміни та законопроєкти, які запропоновано МОН України та ті, що винесені на обговорення, в тому числі щодо питань формування державного замовлення на наступний рік.

Поверненню з 2024 р. до формульного розподілу коштів державного бюджету між закладами вищої освіти на основі показників діяльності має передувати коригування існуючих коефіцієнтів та показників, з урахуванням сучасної ситуації та особливостей функціонування ЗВО в умовах воєнного стану.

 Також, на засіданні було вирішено та погоджено спільну позицію ректорів регіону, яку направлено до МОН України, з Пропозиціями Спілки ректорів Харківської області щодо внесення змін до Постанови КМУ №1146 від 24 грудня 2019 року. 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.