Засідання Виконавчої ради (Ради з якості) від 31.01.2022 р.

31 січня 2022 року чергове засідання Виконавчої ради розпочалося з урочистого моменту. За багаторічну плідну працю на факультеті природничої, здоров‘язбережувальної та спеціальної освіти та з нагоди ювілею почесну грамоту університету отримала док. біолог. наук, проф. кафедри зоології Тетяна Маркіна. Ректор Юрій Бойчук особисто привітав іменинницю з почесною нагородою та висловив ювілярці найщиріші вітання та теплі побажання.

Під час засідання говорили про актуальні робочі питання, плани на новий тиждень, про заходи безпеки у разі виникнення надзвичайних ситуацій, про подовження дистанційного навчання в університеті, профорієнтацію школярів та про вакцинацію від Covid-19 «бустерною» дозою вакцини.

На початку зустрічі Юрій Дмитрович повідомив про важливі кадрові зміни в університеті. Зокрема, ректор представив нового очільника факультету мистецтв - в.о. декана, док. пед. наук, доц. Володимира Фоміна.

Із виступу Юрія Дмитровича також стало відомо, що 2 лютого в актовій залі університету відбудеться засідання Вченої ради вишу. 3 лютого 2022 року заплановано проведення зустрічі деканів та керівників структурних підрозділів з питань безпеки життєдіяльності та дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

Проректор з науково-навчальної роботи Володимир Борисов нагадав присутнім, що згідно з Наказом ректора N19- од «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів» освітній процес у Сковородинівському університеті буде здійснюватися в онлайн-форматі до 25 лютого 2022 року.

Володимир Андрійович відзначив, що найбільшою складністю зараз є організація практичної підготовки здобувачів вищої освіти у дистанційному форматі. Адже незабаром у студентів має розпочатися педагогічна практика у закладах середньої та вищої освіти.

Проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Світлана Бережна розповіла про підготовчі курси для іноземних студентів, проінформувала про нові правила створення спеціалізованих вчених рад з присудження наукового ступеня доктора наук (Наказ МОН України N1359 від 13 грудня 2021 року).

Також Світлана Вікторівна запропонувала ознайомитися з проєктом оновленого положення про стажування викладачів на сайті університету та надати власні пропозиції на E-mail: prorector_berezhna@hnpu.edu.ua

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко підвела підсумки проведення урочистостей з нагоди випуску магістрів.

Говорячи про плани роботи на новий тиждень, основний наголос Наталія Олексіївна зробила на тому, що слід врахувати зростання кількості інфікованих, і що це зростання, за прогнозами експертів, триватиме.

Проректорка нагадала про можливість пройти вакцинацію у нашому ЗВО. Зокрема, вже у четвер, 3 лютого з 9:00 до 13:00 в університеті (навчальний корпус по вул. Валентинівська, 2, каб. 105) відбудеться щеплення мобільною бригадою з вакцинації від Covid-19 першою, другою та третьою «бустерною» дозами вакцини (Pfizer BioNTech; Moderna; AstraZeneca; CoronaVac).

До переліку основних питань, винесених на розгляд членів Виконавчої ради були:

1. Про стан режиму, безпеки та цивільного захисту в університеті (керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Юрій Ларіонов);

2. Про організацію дистанційного навчання на факультетах (декани, представники всіх факультетів);

3. Про роботу факультетів університету з профорієнтації випускників закладів середньої освіти (декани, представники всіх факультетів).

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 7 лютого о 9:30.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.