Засідання Виконавчої ради від 03.10. 2022 р.

03 жовтня 2022 року відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету у змішаному форматі. На початку зустрічі ректор Юрій Бойчук привітав сковородинівців із професійним святом - Днем працівників освіти. Юрій Дмитрович колегам міцного здоров'я, наснаги, професійних успіхів, миру й віри в нашу Перемогу.

Учасники засідання обговорили низку важливих питань діяльності університету та його структурних підрозділів. 

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов говорив про деякі аспекти науково-педагогічної роботи ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Особливу увагу Володимир Андрійович звернув на якісну підготовку до акредитації освітньо-наукових програм в університеті та важливості злагодженості у роботі всіх кафедр. Проректор наголосив на тому, що попри складні часи і виклики сьогодення, ми не маємо права втратити наш рейтинг довіри серед здобувачів, науково-педагогічних працівників і майбутніх вступників.

Про напрямки і результати наукової та міжнародної діяльності нашого університету доповіла проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна.

Світлана Вікторівна повідомила, що магістри та аспіранти 1-го року навчання Сковородинівського університету найближчим часом мають підписати Декларацію про академічну доброчесність.

Проректорка відзначила та подякувала деканам факультетів, студенти яких стали найактивнішими учасниками відеоконкурсу «Я читаю Григорія Сковороду» від Наукової бібліотеки нашого університету.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розпочала свій виступ із сумної новини. Нещодавно стало відомо про загибель випускника історичного факультету Руслана Біліченка, бійця Тероборони, який Захищав Україну з перших днів повномасштабної війни росії проти України. Проректорка виказала слова співчуття рідним та близьким загиблого.

У своєму виступі Наталія Олексіївна поділилася результатами онлайн-наради з координаторами з виховної роботи всіх факультетів та окреслила головні плани в роботі на наступний тиждень.

Помічниця ректора, доц. кафедри суспільно-правових дисциплін і менеджменту освіти Вікторія Плахтеєва нагадала, що всі відділи мають вчасно надати безпосереднім керівникам щорічні звіти про свою діяльність.

Відповідно до порядку денного учасники засідання заслухали та обговорили низку питань:

1. Звіт із самоаналізу ОП «Украінська мова і література в закладах освіти» (014 Середня освіта. Українська мова і література) другого (магістерського) освітнього рівня (зав. кафедри українознавства і лінгводидактики, проф. Олена Маленко, голова Ради гарантів, проф. Людмила Рибалко);

2. Про результати вступу до аспірантури та докторантури університету (начальник

відділу аспірантури та докторантури проф. Ірина Разуменко);

3. Про виконання кошторису в ІІІ кварталі 2022 року (головний бухгалтер університету Віта Ткаченко);

4. Профорієнтаційна робота на кафедрі фізики і хімії (спеціальність Середня освіта (Фізика) (зав. кафедри фізики, доц. Віталій Масич);

5. Профорієнтаційна робота на кафедрі економіки, фінансів і обліку (зав. кафедри економ. теорії фінансів і обліку доц. Вікторія Соляр).

Виконавча рада розглянула також низку важливих питань життєдіяльності університету.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 10 жовтня о 10:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.