Засідання Виконавчої ради від 06.06.2022 р.

6 червня 2022 року відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету під головуванням ректора Юрія Бойчука. Вперше з 24 лютого 2022 року засідання пройшло у змішаному форматі. На початку онлайн-зібрання ректор поділився з присутніми результатами спільного засідання Ради ректорів закладів вищої освіти Харківської та Полтавської областей. Важлива подія відбулася минулого тижня, у межах тематичної зустрічі «Наука в умовах воєнного стану», на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Із виступу ректора також стало відомо, що Вчена рада університету відбудеться 24 червня у дистанційному/змішаному форматі.

Оскільки Харків щодня знаходиться під ворожими обстрілами, ситуація у місті та області залишається небезпечною, Юрій Дмитрович запропонував всім бажаючим сковородинівцям безкоштовно провести літній відпочинок, разом з родинами, на базі навчально-спортивного табору «Гайдари» (Зміївський район Харківської області) та провести літній період у безпечному, затишному місці, на березі р. Сіверський Донець, на території Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Проректор з науково-навчальної роботи Володимир Борисов розповів про поточний стан підготовки до нового навчального року.

Володимир Андрійович відзначив, що безпека наших здобувачів вищої освіти є ключовим фактором для відновлення занять в очному форматі. Оскільки Харків постійно перебуває під артобстрілами, а загроза ракетного удару є високою на всій території України- ймовірніше за все, що новий навчальний рік розпочнеться у дистанційному форматі.

Говорячи про складання підсумкової атестації, проректор наголосив на тому, що обов’язковою умовою для складання кваліфікаційного іспиту є присутність студента в онлайн-режимі та ідентифікація його/її особи. Разом із тим, якщо здобувач не зможе вийти на зв’язок у назначений день із об’єктивних причин- такий студент матиме змогу вийти в онлайн для складання іспиту в будь-який інший день, доки працює комісія.

Володимир Андрійович закликав бути неупередженими, об’єктивними при проведенні підсумкової атестації та дотримуватися Розпорядження ректора N5 від 1 червня 2022 року.

Проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Світлана Бережна доповіла про укладені нові угоди про співробітництво з іноземними вишами, про гостьові лекції, що провели наші викладачі за кордоном на минулому тижні, про міжнародне стажування наших співробітників.

Також стало відомо про чудову можливість для науково-педагогічних працівників нашого вишу пройти стажування у закордонних університетах- партнерах.

Проректорка запропонувала присутнім ознайомитися та проаналізувати на сайті університету оновлений «Порядок про реалізацію права на академічну мобільність», який розроблений з урахуванням нових тенденцій, щодо Постанови Кабміну України.

Під час виступу Світлана Вікторівна закликала колег долучилися до платформи з вільним доступом до наукової літератури “Research4Life”. Це найбільша у світі платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. Прагнучи підтримати українських науковців у складний час, спільнота “Research4Life” надала безкоштовний доступ до своїх ресурсів для українських установ, у тому числі і для ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

 За реєстрацією на платформі “Research4Life” звертатися до Наукової бібліотеки університету. Доступ до ресурсів “Research4Life” авторизований і триватиме до 31 грудня 2022 року. Логін та пароль надається науковцям, викладачам, співробітникам та здобувачам вищої освіти ХНПУ імені Г. С. Сковороди за індивідуальним запитом через онлайн-форму: https://forms.gle/HeCzdxWBJQf15J6A7

 

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розпочала свій виступ із трагічної новини. На минулому тижні загинув студент 2- го курсу заочної форми навчання юридичного факультету Олександр Шмалько. Проректорка виказала слова співчуття рідним та близьким загиблого студента.

Під час виступу Наталія Олексіївна розповіла про підготовку до урочистостей з нагоди випуску бакалаврів, про активність наших волонтерів за кордоном, про численні кураторські години, виховні заходи, челенджі та флешмоби, що проводилися минулого тижня на всіх факультетах з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Проректорка повідомила, що редакція університетської газети «Учитель» вже активно працює над червневим номером видання і запропонувала факультетам надсилати свої матеріали для публікації на адресу редакції: uchitel_hnpu@ukr.net

Відповідальний секретар приймальної комісії Тетяна Гуцан проінформувала, що з 23 червня розпочинається реєстрація вступників на творчі конкурси для вступу на окремі спеціальності бакалаврату. А з 27 червня розпочинається реєстрація майбутніх магістрів, які планують опанувати спеціальності: 081 Право; 051 Економіка; 052 Політологія; 053 Психологія; 073 Менеджмент.

Детальну інформацію про реєстрацію на творчі конкурси вступники зможуть отримати під час марафону днів відкритих дверей та онлайн-консультацій, який щосереди проходить в нашому університеті.

Директорка центру ліцензування освіти Тетяна Грановська розповіла про освітні діджитал-можливості та безкоштовні курси на міжнародних онлайн-платформах, які наразі доступні для сковородинівців.

Наприкінці засідання Юрій Дмитрович представив нову проректорку з адміністративно-господарської роботи - Тетяну Чернік. До сьогоднішнього дня Тетяна Валентинівна очолювала студентське містечко ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Ректор побажав проректорці успіхів та наснаги на новій посаді та виказав сподівання, що спільна, згуртована робота всього колективу буде наближати нашу Перемогу.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.