Засідання Виконавчої ради від 09.05.2022 р.

9 травня 2022 року під головуванням ректора Юрія Бойчука відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету. На початку онлайн-зібрання ректор привітав присутніх із важливою датою - Днем пам’яті і примирення, перемогою над нацизмом у Другій світовій війні. Юрій Дмитрович побажав сковородинівцям терпіння, мужності, єднання і закликав об’єднати всі зусилля для наближення нашої перемоги у жорстокій війні з російським агресором.

Головний бухгалтер університету Олена Кирилович охарактеризувала останні зміни у системі фінансування Сковородинівського університету та окреслила всі можливі шляхи збереження виплат для науково-педагогічних працівників і співробітників нашого ЗВО.

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов проінформував, що освітній процес в університеті добре налагоджений, відбувається переважно у синхронному форматі, відповідно до визначеного порядку. Володимир Андрійович виказав сподівання, що навчальний рік ми завершимо вчасно, згідно затвердженого розкладу.

Проректор також нагадав, що складання кваліфікаційних іспитів здобувачами вищої освіти бакалаврського рівня 4- го року навчання відбудеться у дистанційному форматі.

Наприкінці виступу Володимир Андрійович проанонсував 10 травня о 14:00 чергове онлайн-засідання Ради гарантів з обговорення 3-го критерію, відповідно до звіту самоаналізу. Проректор запросив гарантів освітніх програм долучитися до обговорення, поділитися досвідом у проходженні акредитаційної експертизи.

Проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна розповіла про нові правила вступу іноземних громадян до бакалаврату та магістратури.

Світлана Вікторівна повідомила про нові програми академічної мобільності, стипендіальні програми та нові освітні можливості для наших здобувачів вищої освіти та викладачів.

Проректорка також проінформувала присутніх про публікаційну активність і пропозиції для безкоштовних публікацій від наших партнерів. (Детальна інформація буде розіслана на електронну пошту всіх кафедр і факультетів).

Під час виступу Світлана Вікторівна поділилася враженнями від цікавої онлайн-зустрічі з викладачами університетів Китайської народної республіки, які стали слухачами підготовчих курсів Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди. Наші закордонні колеги протягом 3-х останніх місяців вивчали українську мову та продемонстрували свої нові навички під час онлайн-урочистостей з вручення сертифікатів.

Говорили також про підготовку до щорічного заходу «Тиждень науки в Сковородинівському університеті», про мабутні наукові конференції, а також про нові угоди про співробітництво з ЗВО України.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розпочала свій виступ із сумної новини. Нещодавно стало відомо про загибель випускника художньо-графічного факультету Павла Северина та випускника юридичного факультету, підполковника Юрія Савчина. Проректорка виказала слова співчуття рідним та близьким загиблих.

Під час своєї доповіді Наталія Олексіївна розповіла про численні кураторські години, виховні заходи, флешмоби, що проводилися на всіх факультетах минулого тижня з нагоди Всесвітнього Дня матері, Дня пам’яті та примирення.

У зв’язку із зростанням загрози ураження населення від мін та вибухонебезпечних залишків війни, проректорка звернула особливу увагу на актуальності проведення онлайн-курсу «Помічай, упізнавай, поводься безпечно: підвищення обізнаності про ризики вибухонебезпечних предметів» не лише для студентів, але й для всіх співробітників університету.

Також Наталія Олексіївна привітала студентів факультету мистецтв та їх керівника Анастасію Пащенко з переможною участю у дистанційному національному конкурсі вокального мистецтва "Талановита країна без війни" і побажала творчій молоді та їх керівникові подальшої плідної роботи, високих результатів й нових досягнень.

Відповідальний секретар приймальної комісії Тетяна Гуцан виступила з повідомленням, що на цьому тижні марафон днів відкритих дверей буде продовжено. Інформація про час та онлайн-платформу проведення буде розміщена найближчим часом на сайті університету та у соціальних мережах.

На засіданні розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

Наприкінці зустрічі ректор Юрій Бойчук подякував усім учасникам онлайн-заходу за активну роботу та закликав консолідувати всі зусилля заради нашої перемоги.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 16 травня об 11:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.