Засідання Виконавчої ради від 13.06.2022 р.

13 червня 2022 року у змішаному форматі відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету. На початку зустрічі ректор Юрій Бойчук висловив щиру подяку всім організаторам та учасникам Перших Всеукраїнських Прокопенківських читань"Освіта збереже Україну". Ректор повідомив, що у науковому заході на вшанування пам’яті акад. Івана Федоровича Прокопенка взяли участь понад 150 учасників з усієї України. Юрій Дмитрович наголосив на тому, що відтепер конференція стане традиційною і щороку, 10 червня, ми будемо проводити її у стінах Сковородинівського вишу.

На засіданні Виконавчої ради були розглянуті важливі питання життєзабезпечення діяльності університету та налагодження його інфраструктури. Декани всіх факультетів прозвітували про матеріально-технічний стан кафедр, лабораторій, музеїв, аудиторій на факультетах та обговорили шляхи збереження документації, дослідницького обладнання та матеріальних цінностей університету в умовах воєнного стану.

Про освітній процес в університеті говорив проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов. Проректор розповів, що екзаменаційна сесія та підсумкова атестація здобувачів вищої освіти проходить на належному рівні на всіх факультетах. Напередодні іспитів викладачі провели низку консультацій, кафедри виклали на загал допоміжні матеріали, тож чекаємо якісних результатів успішності. Із виступу проректора також стало відомо, що терміни навчання для першокурсників бакалаврського і магістерського рівнів не змінена. «Орієнтовно ми починаємо навчальний рік для бакалаврів 1-го року навчання 15 вересня, для магістрів - 1 жовтня 2022 року»,- анонсував Володимир Борисов. Володимир Андрійович проінформував, що на минулому тижні відбулося чергове онлайн-засідання Ради гарантів із обговорення 5-го та 6-го критеріїв відповідно до звіту самоаналізу. Проректор запросив гарантів освітніх програм взяти участь у наступній зустрічі, долучитися до обговорення і обміну досвідом у проходженні акредитаційної експертизи.

Проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна розповіла про наступний етап у спілкуванні з університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University), за підтримки Cormack Consultancy Group та університетів Великобританії. Проректорка поділилася з присутніми підсумками онлайн-зустрічі, що відбулася на минулому тижні за участі адміністрації наших ЗВО. Слід зазначити, що основною метою міжнародного онлайн-зібрання було визначення спільних інтересів для налагодження освітньої, наукової та культурної співпраці між українським і британським університетами.

Під час Виконавчої ради говорили також про наукові конференції, нові програми академічної мобільності, стипендіальні програми для наших здобувачів вищої освіти, а також про нові угоди про співробітництво з ЗВО України.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розпочала свій виступ з сумної новини. Нещодавно стало відомо про загибель нашого аспіранта Сергія Гавриленка. Проректорка виказала слова співчуття рідним та близьким загиблого. Із виступу проректорки стало відомо, що студентка факультету початкового навчання Анна Тимофієва потребує допомоги. Внаслідок ворожих обстрілів російських окупантів дівчина втратила батька та зазнала серйозного поранення. Наталія Олексіївна закликала присутніх підтримати нашу студентку і допомоги зібрати кошти на лікування.

Номер картки у ПриватБанк для перерахунку коштів: 4149 4991 5235 4609

Під час виступу проректорка повідомила про успіхи у відповідальній роботі наших волонтерів, розповіла про численні кураторські години, виховні заходи, флешмоби та інші цікаві івенти, що постійно проводяться координаторами з виховної роботи та кураторами академічних груп на всіх факультетах.

Проректорка з адміністративно-господарської роботи Тетяна Чернік доповіла про загальний стан навчальних корпусів та гуртожитків університету. Тетяна Валентинівна повідомила, що наразі відпрацьовано низку питань щодо життєзабезпечення як навчальних корпусів, так і гуртожитків Сковородинівського вишу.

На завершення Виконавчої ради, ректор ще раз подякував сковородинівцям за активну, злагоджену роботу. Юрій Дмитрович закликав усіх зберігати спокій, продовжувати тримати стрій та з упевненістю наближати нашу Перемогу.

Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 20 червня об 11:00 год.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.