Засідання Виконавчої ради від 17.08.2022 р.

17 серпня у змішаному форматі відбулося перше засідання Виконавчої ради у 2022-2023 навчальному році, на якому було обговорено низку організаційних питань щодо умов навчання в умовах воєнного стану. Ректор Юрій Бойчук розпочав зібрання з теплих вітань та побажань колективу. Очільник вишу наголосив на тому, що перед сковородинівцями на даний момент стоїть багато непростих завдань, які потребують максимуму відповідальності, єдності і професіоналізму. Юрій Дмитрович нагадав присутнім, що у зв’язку зі складною безпековою ситуацією у Харкові, новий навчальний рік для студентів старших курсів розпочався 15 серпня у дистанційному форматі. Для першокурсників університет відкриє двері з 15 вересня. Перший семестр має завершитися 30 листопада 2022 року. Початок другого семестру заплановано на 15 лютого 2023 року.

Під час виступу ректор представив новопризначених керівників структурних підрозділів. Посаду головного бухгалтера вишу зайняла Віта Ткаченко. Керівником відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення став В’ячеслав Гулін.

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов ознайомив присутніх з оновленим графіком освітнього процесу в університеті у 2022/2023 навчальному році. У своїй доповіді Володимир Андрійович окреслив головні завдання, які потребують вирішення на початку нового навчального року.

Проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна розповіла про програми академічної мобільності для сковородинівців та участь наших студентів та викладачів у нових наукових проєктах. Світлана Вікторівна проінформувала учасників зустрічі про онлайн-випуск у нашому ЗВО іноземних громадян у 2022 навчальному році.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко представила нового в.о. студентського парламенту університету, студента факультета історії і права Даніела Махмудова.

Під час виступу Наталія Олексіївна розповіла про підготовку до нового навчального року, про активність наших волонтерів, про численні кураторські години, виховні заходи, челенджі та флешмоби, що заплановані до проведення з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

Проректорка також повідомила, що редакція університетської газети «Учитель» вже активно працює над новим номером видання і запропонувала факультетам надсилати свої матеріали для публікації на адресу редакції: uchitel_hnpu@ukr.net

Про атестацію аспірантів та вступну кампанію до аспірантури ХНПУ імені Г.С. Сковороди проінформувала нач. відділу аспірантури та докторантури Ірина Разуменко.

Завідувачка кафедри технологій дистанційного навчання та цифрової дидактики дошкільної освіти

Світлана Доценко розповіла про низку заходів щодо швидкого переходу на оновлену версію платформи Moodle. Незабаром всі співробітники отримають відеоінструкцію щодо роботи на платформі та пройдуть онлайн-консультацію щодо

безкоштовного онлайн-стажування для викладачів на базі кафедри.

В.о. директора центру інформатизації освіти університету Анна Дідоренко розповіла про можливості оновленої версії платформи Moodle та запросила всіх бажаючих пройти безкоштовний курс навчання «Цифрові інструменти Google для освіти», яке здійснюватиметься протягом цього навчального року.

Серед питань, які також були винесені на розгляд членів ради були:

⁃ Про створення умов безпеки в навчальних корпусах та гуртожитках (проректорка з адміністративно-господарської роботи Тетяна Чернік, керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення В’ячеслав Гулін);

⁃ Про перспективи економічного розвитку університету на 2022/2023 навч. рік (головний бухгалтер університету Віта Ткаченко).

На засіданні розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 22 серпня 2022 року.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.