Засідання Виконавчої ради від 17.10. 2022 р.

17 жовтня 2022 року змішаному форматі відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету. На початку зустрічі ректор Юрій Бойчук привітав учасників зібрання з Днем захисників і захисниць України та Днем Українського козацтва, які символічно відзначаємо на свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Юрій Дмитрович висловив свою повагу та подяку усім захисникам, серед яких є наші випускники, студенти, аспіранти, викладачі, які боронять кордони нашої Батьківщини. Ректор відзначив, що це світле свято уособлює мужність, звитягу, героїзм усіх поколінь українських захисників і побажав всім сковородинівцям незламної волі, міцного здоров’я та віри в найскорішу Перемогу.

Із виступу ректора також стало відомо про велику кількість онлайн-заходів, що були проведені в університеті з нагоди свята. Разом з тим, посвяту першокурсників в козаки та берегині Українського козацтва було перенесено, у зв’язку зі складною безпековою ситуацією у місті.

Проректор з навчально-виховної роботи Володимир Борисов розповів про академічні та соціальні стипендії, про порядок формування рейтингу успішності здобувачів, про соціальні пільги для студентів денної та заочної форми навчання. Володимир Андрійович нагадав присутнім про можливість для співробітників Сковородинівського університету пройти онлайн-курси з англійської мови на базі нашого вишу. Заняття розпочинаються вже на цьому тижні.

Із виступу проректора також стало відомо, що захист кваліфікаційних робіт відбудеться відповідно до графіку освітнього процесу, орієнтовно з 23 по 30 листопада 2022 року.

Проректорка з навчально- виховної роботи Наталія Олексіївна повідомила про численні виховні заходи, кураторські години, зустрічі з випускниками, екскурсії, онлайн-флешмоби та відеоконкурси, що відбулися в нашому університеті з нагоди Дня захисників і захисниць України та до Тижня першокурсника на факультетах.

Особливу увагу Проректорка звернула на профорієнтаційні заходи та волонтерські онлайн-акції.

Наприкінці виступу Наталія Олексіївна повідомила про нові високі спортивні перемоги сковородинівців. Так, стало відомо, що на минулому тижні аспірантка факультету фізичного виховання і спорту Катерина Садурська стала дворазовою чемпіонкою світу з підводного спорту-2022. У той же час студент факультету фізичного виховання і спорту Роман Самойлов здобув золоту медаль у фехтуванні в змаганнях Меморіал Штефана Хауклера U-20 у німецькому м. Оффенбах. Проректорка виказала щирі вітання нашим спортсменам та всьому тренерському складу вишу. Пишаємося нашими талановитими сковородинівцями!

Серед питань, які також були винесені на розгляд членів ради були:

1. Звіт із самоаналізу ОП «Англійська мова і література в закладах освіти» (014 Середня освіта Мова і література (англійська) другого (магістерського) освітнього рівня (зав. кафедри англійської філології, проф. Наталія Тучина);

2. Звіт із самоаналізу ОП «Украінська мова і література (035 Філологія. Украінська мова і література) другого (магістерського) освітнього рівня (проф. кафедри української мови Олена Олексенко);

3. Методологічна культура та її роль у підготовці докторів філософії (зав. кафедри філософії, проф. Марія Култаєва);

4. Показники університету у вітчизняних та міжнародних рейтингах (редакторка центру міжнародної діяльності Аліна Кривобокова);

5. Профорієнтаційна робота на кафедрі здоров‘я людини, реабілітології і спеціальної психології з популяризації ОП 01601 та 01602 Спеціальна освіта (в.о. зав. кафедри здоров’я людини, реабілітології та спеціальної психології, доц. Алла Галій).

Виконавча рада розглянула також низку важливих питань життєдіяльності університету.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 24 жовтня о 10:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.