Засідання Виконавчої ради від 25 квітня 2022 року

У понеділок, 25 квітня, відбулося чергове засідання Виконавчої ради під головуванням ректора Юрія Бойчука. Зустріч пройшла у дистанційному форматі, за участі проректорів, деканів факультетів та керівників структурних підрозділів вишу. На початку онлайн-заходу ректор привітав сковородинівців зі світлим святом Воскресіння Христового і побажав всім здоров'я, миру, терпіння та добробуту, а Україні — перемоги та процвітання.

Юрій Дмитрович поділився враженнями та корисною інформацією від участі у Звітній конференції Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна Національної академії педагогічних наук України за 2021 рік «Сучасні проблеми підготовки вчителя: теорія і практика», що відбулася минулого тижня.

Також із виступу ректора стало відомо, що вже у середу, 27 квітня, відбудеться загальноуніверситетський день відкритих дверей онлайн. 28 - 29 квітня будуть проходити факультетські дні відкритих дверей та онлайн-консультації з підготовки до Національного мультипредметного тесту.

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов розповів про освітній процес в університеті в умовах воєнного стану.

У своєму виступі Володимир Андрійович торкнувся проблемних питань та шляхів їх вирішення, окреслив алгоритм дій для планування навантаження на наступний навчальний рік у непростих реаліях сьогодення.

Також присутні обговорили організацію та проведення підсумкової атестації 2021-2022 навчального року та виконання кваліфікаційної роботи випускними курсами у дистанційному форматі.

Про наукову роботу в університеті та перспективи щодо міжнародної співпраці повідомила проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна.

Світлана Вікторівна розповіла про участь Сковородинівського університету у Міжрегіональному науковому телемості «ВЧЕНІ УКРАЇНИ ЄДИНІ. РАЗОМ МИ СИЛЬНІШІ», що відбувся минулого тижня в онлайн-форматі. Телеміст був організований Черкаським державним технологічним університетом з метою об’єднати засобами візуального зв’язку науковців із різних закладів вищої освіти України – Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Києва, Полтави – навколо викликів, які постали перед науковцями.

Оновлену інформацію щодо стажування, наукові конференції та грантові програми було відправлено на електронну пошту всіх факультетів та кафедр університету.

Проректорка також нагадала, що до 10 травня 2022 року триває прийом заявок на загальноуніверситетський конкурс есе «Моя академічна доброчесність», який щороку організовує Рада молодих учених ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Про виховні заходи в університеті та перспективи їх проведення у найближчому часі розповіла проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко.

Із виступу проректорки стало відомо, що керівники творчих колективів продовжують активну роботу у дистанційному форматі. Разом із учасниками колективів вони створюють відео на патріотичну тематику для подальшої публікації на сторінках соціальних мереж.

У своєму виступі Наталія Олексіївна також висвітлила багатоаспектну діяльність волонтерів-сковородинівців, які з перших днів повномасштабного вторгнення ворога на українську землю, щоденно роблять свій важливий внесок у нашу перемогу.

На Виконавчій раді розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

Завершили засідання, побажаннями найшвидшої перемоги і зустрічі усім нашим згуртованим колективом у стінах рідного Сковородинівського університету.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 2 травня об 11:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.