Засідання Виконавчої ради від 31.10.2022 р.

31 жовтня відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету на чолі з ректором Юрієм Бойчуком. Зустріч пройшла у змішаному форматі за участі проректорів, деканів факультетів та керівників структурних підрозділів.

На початку зібрання ректор розповів про сьогодення вишу, важливі завдання, що постають перед сковородинівцями та поділився планами на майбутнє. Зокрема Юрій Дмитрович повідомив, що у листопаді на базі Сковородинівського університету заплановано до проведення засідання Ради ректорів та керівників закладів освіти Харківської області.

Проректор з навчально-виховної роботи Володимир Борисов ознайомив присутніх з роз’яснювальним листом від Міністерства освіти і науки України щодо перетину кордону працівниками закладів освіти під час дії правового режиму воєнного стану. Володимир Андрійович проінформував учасників зустрічі про усі нормативні документи, які регулюють цей процес.

Говорячи про освітній процес в університеті, проректор нагадав, що на даний момент Наукова бібліотека ХНПУ імені Г.С. Сковороди працює над перевіркою кваліфікаційних робіт щодо наявності в них текстових запозичень. Володимир Андрійович закликав наукових керівників вчасно подавати наукові роботи здобувачів вищої освіти на перевірку.

Проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна розповіла про плідну співпрацю з університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University)(Велика Британія) та закликала представників факультетів та структурних підрозділів до більш активної участі у програмі співробітництва з британським вишем-партнером.

Проректорка також відзначила, що співробітники наукової бібліотеки нашого вишу, на чолі з директоркою Оленою Коробкіною, у дистанційному форматі надають важливу інформацію щодо проблем академічної доброчесності, можливостей та послуг наукової бібліотеки нашого ЗВО.

З виступу Світлани Вікторівни стало відомо, що на базі Українського мовно-літературного факультету імені Г.Ф. Квітки- Основ’яненка з грудня 2022 року розпочнуть роботу курси з української мови для здобувачів вищої освіти-іноземних громадян. Підготовка до старту курсів вже активно триває.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко у своєму виступі зазначила, що попри складні умови, сковородинівці продовжують не тільки успішно навчатися, але й активно проводити виховні заходи, реалізувати важливі студентські ініціативи.

Проректорка запросила всіх охочіх відвідати онлайн-виставку художньої творчості, що організувала кафедра образотворчого мистецтва з нагоди святкування 300-річчя з Дня народження Григорія Сковороди та насолодитися позитивом і особливим поглядом на постать Григорія Сковороди та його творчість. (Посилання на виставку доступне на сторінках соціальних мереж факультету мистецтв).

Наталія Олексіївна також закликала колег долучитися до благодійної акції від факультету історії і права «Читаєш – перемогу наближаєш!» зі збору коштів на термобілизну для ЗСУ. (Всі деталі на сторінці факультету історії і права у соціальних мережах).

Про підготовку до зимового сезону розповіла проректорка з адміністративно-господарської роботи Тетяна Чернік. Зокрема Тетяна Валентинівна повідомила, що у навчальному корпусі, що постраждав від вибухів російської ракети, всі вікна були закриті аркушами ДСП та плівкою.

Із виступу проректорки також стало відомо, що на даний момент в головному корпусі університету триває підготовка до урочистостей з нагоди святкування 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди.

Про нарахування стипендій здобувачам вищої освіти розповіла головний бухгалтер вишу Віта Ткаченко, яка підкреслила, що на сьогоднішній день заборгованостей по заробітними планам та різного роду виплатам в університеті немає.

Основними питаннями, винесеними на розгляд членів ради були:

1. Звіт із самоаналізу ОП «Математика в закладах освіти» (014 Середня освіта. Математика) другого (магістерського) освітнього рівня (проф. кафедри математики Євген Нелін);

2. Про нові напрями наукової роботи студентів факультету початкового навчання: досвід науково-методичних лабораторії (координаторка з наукової роботи факультету початкового навчання, доц. Ольга Коваленко);

3. Профорієнтаційна робота з популяризації ОП 014. Музичне мистецтво (завідувача кафедри музичного мистецтва, доц. Алла Соколова);

4. Профорієнтаційна робота з популяризації ОП 014. Середня освіта. Географія (зав. кафедри суспільно-економічних дисциплін і географії, доц. Олександр Зеленько).

Виконавча рада розглянула також низку важливих питань життєдіяльності університету.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 7 листопада о 10:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.