Зустріч випускників-магістрів, з приводу отримання інформації про навчання в аспірантурі

25 січня 2022 року, у актовій залі Сковородинівського університету зібралися випускники-магістри, аби дізнатися більше інформації про навчання в аспірантурі ХНПУ імені Г.С. Сковороди від адміністрації вишу та професорсько-викладацького колективу.

Із вступним словом перед магістрами виступив ректор університету, проф., член-кор. НАПН України Юрій Бойчук. Очільник вишу привітав нову хвилю науковців із успішним складанням іспитів та закінченням магістратури та зазначив, що у нової генерації фахівців є можливість знову повернутися на навчання до найкращого Сковородинівського університету. Юрій Дмитрович пообіцяв всіляко підтримувати наукові прагнення та професійні стремління наших випускників.

Проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Світлана Бережна у своєму виступі більш предметно повідомила про можливості та переваги навчання в аспірантурі нашого ЗВО та які преференції можна отримати по її закінченню.

За роки існування університету в ньому склалися й успішно працюють наукові школи за різними напрямами: педагогічна, правова, психологічна, політологічна школа, економічна, історична, мистецька ,хімічна, біологічна, фізико-математична, філологічна, філософська, наукова школа з фізичного виховання і спорту. Про наукові школи Сковородинівського вишу розповіла професорка, під керівництвом якої захищено 5 докторських та 35 кандидатських дисертацій, голова комісії з реєстрації наукових шкіл Олена Іонова.

З виступу Олени Миколаївни стало відомо, що наукові школи університету продовжують продукування нових знань, зберігають спадкоємність наукових і суспільних традицій між різними генераціями дослідників, підтримують генетичний зв’язок між творчою спадщиною попередників і пошуками сучасників.

Проф., голова Ради молодих учених Ольга Башкір розповіла про перспективи і можливості, які відкриваються перед аспірантами і закликала сковородинівців до активної життєвої позиції та співпраці.

З настановою і найкращими побажаннями до випускників звернулася проф. кафедри освітології та інноваційної педагогіки, під керівництвом якої захищено 13 докторських та 52 кандидатські дисертації, Світлана Золотухіна. Під час виступу Світлана Трофимівна зосередила увагу на перевагах навчання за освітньо-науковою програмою 011 «Освітні, педагогічні науки».

Зі зворушливою та мотивуючою промовою виступив аспірант 2- го року навчання кафедри анатомії і фізіології людини імені проф. Я.Р. Синельникова Олексій Божко. У своєму виступі Олексій розповів про власний досвід успішного навчання в університеті, надав цінні поради щодо всебічної креативної реалізації своїх можливостей на благо університетської спільноти і суспільства у цілому.

Підсумувала інформаційний марафон, професорка, багаторічна незмінна завідувачка відділу аспірантури та докторантури Ірина Разуменко, побажавши успіхів та високого старту молодим науковцям.

Справжнім музичним сюрпризом для публіки стало виконання «Хорватської рапсодії» композитора Тончи Хульжича здобувачкою вищої освіти Ольгою Хроменко.

Так, навчання в аспірантурі вимагає багато сил, ресурсів, наполегливості. Але якщо ви готові долати всі труднощі і чітко йти до своєї мети- на вас чекає багатогранний світ нових знань, знайомств, можливостей, цікавий і перспективний шлях. Запрошуємо магістрів на навчання до аспірантури ХНПУ імені Г.С. Сковороди!

 

 Більше інформації про навчання в аспірантурі - на сайті університету за посиланням.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.