Зустріч з Героєм України В. Жемчуговим

23 жовтня  2019 року, у нашому університеті відбулась хвилююча зустріч студентів, викладачів з Володимиром Жемчуговим- Героєм України, радником Міністра інформаційної політики України з питань освітніх проєктів.

Більше світлин

Під час зустрічі гість розповів свою історію участі у бойових діях на Донбасі: як підірвався на розтяжці й поранений потрапив у полон, пережив ампутацію рук. У своїй розповіді, Володимир звернув особливу увагу на головні акценти у житті кожної людини та зауважив, що сучасна молодь часто ототожнює поняття "цінності" і "потреби".
Студенти мали можливість поспілкуватися з Володимиром Жемчуговим у форматі “відкритого мікрофону” та поставити своє запитання. Наприкінці зустрічі усім охочим подарували книжки та журнали, присвячені українським полоненим.
Під час спілкування Володимир розповів про вражаючий проєкт "Бранці Кремля" (документальний фільм було знято у 2018 році на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Стрічка присвячена вшануванню патріотизму та мужності політв'язнів).
Координатор проєкту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова зауважила, що цей фільм є нагадуванням всім нам про тих патріотів, політв’язнів, які знаходяться у в’язницях Кремля.

Дякуємо Володимиру Жемчугову за мужність та щирість і за можливість проведення таких зустрічей!

N.B. Володимир Жемчугов — учасник спротиву російській агресії. З травня 2014 року – організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків на непідконтрольній Україні території. У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема проводить військово-патріотичні лекції-бесіди зі школярами, студентами, курсантами, військовослужбовцями.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.