Зустріч з відомими спортсменами Харківщини, випускниками ХНПУ імені Г. С. Сковороди

Напередодні дня фізичної культури і спорту в Україні студенти факультетів фізичного виховання і спорту, іноземної філології, природничого та фізико-математичного зустрілися з відомими спортсменами Харківщини, випускниками ХНПУ імені Г. С. Сковороди.

6 вересня 2017 року до університету завітали:

Катерина Садурська – Заслужений майстер спорту з синхронного плавання, бронзова призерка Чемпіонату світу, багаторазова медалістка Чемпіонатів Європи, учасниця ХХХІ Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Випускниця факультету фізичного виховання і спорту 2017 року, радник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Дмитро Карюченко – Заслужений майстер спорту з фехтування, чемпіон світу та Європи, чемпіон Всесвітніх Універсіад, учасник олімпійських ігор 2004, 2012 та 2016 років. Випускник юридичного та економічного факультетів нашого університету. Студент магістратури заочного відділення факультету фізичного виховання і спорту.

Максим Хворост – Заслужений майстер спорту з фехтування, чемпіон світу та Європи, учасник олімпійських ігор 2004, 2008 та 2016 років. Випускник факультетів фізичного виховання та економічного.

Олена Рєпко – Заслужений майстер спорту зі скелелазіння, дворазова чемпіонка світу та Європи, багаторазова переможниця етапів Кубку світу. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри олімпійського та професійного спорту і спортивних ігор нашого університету.

Катерина Дєлова – Заслужений майстер спорту з плавання в ластах. Чемпіонка світу, триразова чемпіонка Європи, багаторазова переможниця етапів Кубку світу, призерка Всесвітніх ігор 2017 року. Випускниця факультету фізичного виховання, доцент кафедри циклічних видів спорту нашого університету.

Олена Чебану – Заслужений майстер спорту, яка виступає за параолімпійською програмою легкої атлетики. Спеціалізується у бігу на короткі дистанції та стрибках у довжину. Чемпіонка Європи, призерка чемпіонатів світу серед паралімпийців та Паралімпійських ігор 2016 року. Випускниця факультетів фізичного виховання та історичного.

Дружньою і теплою видалася бесіда Чемпіонів з нашими студентами, багато спогадів про роки тренувань, виступів на змаганнях та навчання в Харківському педагогічному. Студенти виявили зацікавленість, ставили багато питань, щодо участі у змаганнях високого рівня, особливостей методики тренувань, психологічної підготовки, системи харчування, нових видів спорту, планів на майбутнє, особистого життя гостей.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.