Звернення ректора Сковородинівського університету від 06.07.2022 р.

Шановні сковородинівці, харків’яни і всі друзі Сковородинівського університету!

У ніч з 5 на 6 липня 2022 року навчальний комплекс Сковородинівського університету по вулиці Валентинівська, 2 зазнав ракетного удару. Була зруйнована частина будівлі, зокрема приміщення наукової бібліотеки, музей історії університету, редакція газети «Учитель», зала засідань, декілька навчальних аудиторій, а також майданчик перед центральним входом в університет.

Звісно, що зруйнована частина навчального комплексу потребує відбудови і це потребує часу і фінансових ресурсів. До цього буде залучена вся сковородинівська спільнота, наші міжнародні партнери та всі, кому не байдужі освіта і доля нації. Попри всі труднощі, які, ми безсумнівно, подолаємо, Сковородинівський університет продовжує виконувати свою одвічну місію: готувати педагога – громадянина, патріота, професіонала.

Зараз активно працює приймальна комісія і ми запрошуємо абітурієнтів на всі оголошені освітні програми. Університет готовий до початку нового навчального року і має всі можливості для здійснення освітнього процесу не тільки в цьому навчальному комплексі, але і в корпусах, розташованих в інших районах нашого міста.

Григорій Сковорода – наш духовний патрон, 300-річчя якого у грудні цього року буде відзначати весь цивілізований світ, сьогодні ще раз став для кожного українця символом духовної міці, незламності, життєствердності.

Хочу повідомити, що на теренах нашого університету справдилося справжнє диво: неушкодженим виявився пам’ятник Григорію Сковороді, який рятівники дістали з-під завалів.

Незабаром, як і впродовж багатьох років, Григорій Савич зі свого п’єдесталу споглядатиме за життям нашого університету і його слова «Ми сотворим світ получший, созиждем день веселейший» і надалі будуть залишатися вічним дороговказом для кожного з нас.

З повагою до кожного з Вас ректор Юрій БОЙЧУК

06.07.2022 р.

Співчуття  у зв’язку із варварською руйнацією нашого університету:

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.