Звернення Юрія Бойчука,ректора ХНПУ імені Г.С. Сковороди

Шановні колеги, студенти і аспіранти Сковородинівського університету!

Триває 36-й день війни. Вона принесла тисячі загиблих, мільйони покалічених людських доль, сотні зруйнованих міст і сіл. Ці 36 днів змінили світ і зробили його абсолютно іншим.

За цей місяць наша країна зробила те, чого не могла добитися від світової спільноти роками. Ми разом розбудили приспаний світ, змусили його розплющити очі. Росте розуміння того, яким невичерпним джерелом зла може бути держава-агресор, яка пробує залякати всіх навколо. Водночас світ починає відчувати, якою унікальною є Україна, її народ – у прагненні миру, у відданості цивілізаційним принципам і цінностям, у ставленні до людей.

Кожен на своєму місці та в силу своїх можливостей робить все задля підтримки рідної землі. Від імені ректорату щиро дякую всім студентам та викладачам, які допомагають, волонтерять, служать в лавах Збройних Сил України, добровольчих

формуваннях Територіальної оборони, збирають і передають необхідні продукти і медикаменти з гуманітарними вантажами, приймають переселенців, доглядають за дітками, плетуть маскувальні сітки та костюми, випікають хліб… Велика подяка кожному, хто будує міцний фундамент Перемоги, а в майбутньому – процвітання нашої України!

Але для більшості з нас основний фронт зараз – у навчанні. Адже війна обов’язково закінчиться і розбудова нашої країни буде залежати від освічених і підготовлених учителів.

З 1 квітня університет після вимушених канікул відновлює освітній процес у форматі дистанційного навчання.

Розуміючи складнощі повоєнного часу, університет працює над створенням максимально сприятливого освітнього середовища, що враховує потреби та можливості усіх учасників освітнього процесу. Наразі підготовлений наказ щодо особливостей організації навчання, узгоджені графіки навчального процесу та формат проведення практик, підсумкових заходів тощо.

Також Сковородинівський університет продовжує активну роботу в інших основних напрямках своєї діяльності – тривають акредитаційні процеси, продовжується наукова та грантова проєктна діяльність, активна співпраця із закордонними партнерами, планується проведення низки науково-практичних конференцій, видання наукових журналів і монографій.

Для студентів усіх курсів і аспірантів матеріали за усіма дисциплінами навчальних планів викладено на платформі Moodle для самостійного опрацювання, проте консультації з питань, що виникають під час вивчення, надаватимуться викладачами у будь-який зручний для вас спосіб: по телефону, через e-mail, соцмережі, відео зв’язок - будь ласка, зв’язуйтеся! За узгодженням з усіма учасниками заняття можуть проводится в синхронних і асинхронних режимах.

До ваших послуг також електронні ресурси Наукової бібліотеки університету: електронний каталог, електронна бібліотека, інституційний репозитарій.

Ми будемо визнавати результатів навчання в межах академічної мобільності в інших закладів вищої освіти на території чи поза її межами.

Для здобувачів, хто зі зброєю в руках захищають Україну або займаються волонтерською діяльністю може бути встановлено індивідуальний графік навчання та атестації або надано академічну відпустку.

Для тих здобувачів, хто внаслідок бойових дій втратив технічні можливості для дистанційного навчання і виконання кваліфікаційної роботи, може бути встановлено індивідуальний графік виконання навчального плану. Звертайтесь, будь ласка, до деканів факультетів.

Для здобувачів вищої освіти, які не мають взагалі ніякої змоги здійснювати навчання під час воєнного стану ми готові надати академічну відпустку.

Для всіх учасників освітнього процесу, у яких зруйноване житло, ми розглянемо питання про можливість проживання в гуртожитку університету з родинами.

Окремо хочу подякувати студентів і аспірантів, які сплатили за своє навчання і проживання в гуртожитках. Це дало змогу виплатили заробітну плату викладачам та співробітникам у повному обсязі. Розуміючи ваші  труднощі, проблеми, з якими зіткнулись ваші батьки,  ми не вимагаємо негайного погашення боргів. Ми уклінно просимо в міру можливостей відшкодувати їх хоча б частково. В іншому випадку, ми вимушені будемо йти на скорочення навчальних програм та викладачів, а це невідворотно потягне за собою зниження якості освітнього процесу і нашої конкурентоспроможності на ринку освітніх послуг. Наш університет – це велика Сковородинівська Родина. Ми завжди були разом, намагалися спільно вирішувати наші проблеми. Переконаний, що ми знайдемо порозуміння і в цьому непростому питанні.

Висловлюю вдячність всьому колективу, який продовжує тримати стрій та працювати на користь Сковородинівського університету, міста-героя Харкова і всієї України!

Збереження успішності Сковородинівського університету є внеском кожного з нас в наближення Перемоги! Слава Україні!

 

З глибокою повагою і завжди Ваш
Юрій Бойчук

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.