Договір про співпрацю з офісом пробації ФДУ «Центр пробації»

24 жовтня 2019 року співробітники офісу пробації філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, з яким Харківським національним педагогічним університетом імені Г.С. Сковороди укладено договір про співпрацю, влаштували день відкритих дверей для всіх бажаючих.

У межах навчальної практики захід відвідали студенти спеціальності «Соціальна робота» факультету психології і соціології, для яких робота з соціально-правового захисту населення, профілактики та корекції протиправної поведінки є одним із провідних напрямів професійної діяльності.

Директор філії, Марина Гричанюк, разом із начальником та співробітниками Слобідського районного відділу ознайомили студентів з основними напрямами роботи центру, розповіли про специфіку ювенальної, досудової, наглядової та пенітенціарної пробації, акцентували увагу на особливостях соціально-виховної та психологічної роботи з особами, які потрапили у конфлікт із законом, презентували інноваційні форми роботи з профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

Студенти мали можливість поспілкуватися з представниками державних та громадських організацій-партнерів Центру пробації (зокрема Центру зайнятості, Бюро безкоштовної правової допомоги, Міжнародної антинаркотичної асоціації, Благодійних фондів «Благо» та «Добробут України» тощо), які презентували студентам свій досвід роботи з надання всебічної підтримки клієнтам пробації й відповіли на запитання студентів.

Наприкінці заходу співробітники Центру продемонстрували авторський мультиплікаційний фільм «Троллі», в якому чітко відображено, через що доводиться пройти людині, яка зробила неправильний життєвий вибір, й запросили студентів та всіх бажаючих долучитися до волонтерів пробації. Така діяльність дозволить майбутнім фахівцям, місією яких є соціальне виховання підростаючого покоління, не лише здобути досвід професійної діяльності, а й здійснити внесок у загальнодержавну справу розвитку відповідального громадянина, здатного діяти для власного добробуту і процвітання країни.

Керівництво університету, колектив кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки і студенти висловлюють щиру подяку керівництву і співробітникам Центру пробації, представникам державних та громадських організацій-партнерів за проведений захід й готові спільно діяти для того, щоб робити світ кращим, а суспільство – безпечнішим!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.